Artikeln innehåller reklamlänkar

Groovy Nickz: ”Jag är besatt av koreansk hudvård”

Rockstjärnan Nicki S. Dar är en driven drömmare som ser till att förverkliga det hon vill med musiken, sociala medier och en rejält dos rosa ögonskugga.

Baaams skönhetsredaktör Filippa Berg träffade Groovy Nickz från Dolores Haze och diskuterade allt från rosa ögonskuggor till musik med politisk agenda och hennes nya karriär som skådespelerska.

Hur började din resa med Dolores Haze?

“Jag hade spanat in Tyras Tumblr och visste att hon gillade banden Babyshambles och Libertines. Sen fick jag syn på henne i en park och gick fram och sa ‘snyggt hår du har!’ Hon hade jättelångt rött hår med side cut och jag ba, cool tjej. Men det var först när vi träffades på en födelsedagsfest som det sa ‘klick’. Vi blev bästisar direkt och började snacka om att bilda ett band. Vi gillade ju samma musik och jag ville verkligen bli rockstjärna! Tyra hade en gitarr och kunde typ två accord…”

Har du alltid hållit på med musik?

“Jag har alltid sjungit och spelat piano. När jag var 14 år skaffade jag en gitarr och försökte bli singer and songwriter. I ett dagboksinlägg från den tiden står det ’Jag hatar alla. Jag ska skriva ett brev till Courtney Love och fråga henne om hon kan hjälpa mig att hitta någon som kan spela i mitt band.’”

asdasd

Dolores Haze jobbar på ett nytt album just nu.

Vad det så du hittade Saga och Lovina?

“Haha, nä. Jag skickade aldrig det där brevet. Men jag och Tyra satte upp lappar över hela söder med texten ”Trummis sökes! Vi är två tjejer på 16 och 14 år som söker en trummis som gillar de här banden” och sen en lång lista. Saga såg lappen och hörde av sig. Hon visade sig vara en helt grym trummis och bara några veckor senare anslöt sig Lovina på lead guitar. Hon hade redan hört rykten om vårt band genom gemensamma vänner.”

Beskriv ert sound!

“Vi gör rock, fast vi gör också poplåtar. Vi dras åt båda hållen, det är därför det låter lite spretigt ibland! Just nu håller vi på med vårt nästa album.”

Känns det bara kul eller också lite nervöst?

“Det känns extremt nervöst! Hittills har vi fått ett väldigt bra mottagande och jag vill ju givetvis behålla hypen. Då krävs det att man gör något nytt och revolutionerande.”

Finns det något politiskt budskap bakom er musik?

“Folk misstolkar alltid vår existens som att vi är riot grrrls men vi driver ingen politisk agenda inom vår musik i sig. Vi är fyra tjejer i ett band som gör rolig musik och har kul tillsammans, that’s it!”

Jag har hört att du har en roll i Ruben Östlunds nya film, berätta!

“Det stämmer! Filmen heter ”The Square” och handlar om Stockholms konstscen. Kungen och drottningen har avgått och slottet har gjorts om till ett konstmuseum och jag spelar receptionisten på museet…”

Hur skiljer sig skådespeleriet från det du gör på scen med bandet?

“När jag står på scen är jag ju uppbackad av bandet, men framför filmkameran är jag helt själv och utan skyddsnät! Jag gillar det och har verkligen fått mersmak, nu vill jag göra fler filmgrejer!”

Hur fick du rollen?

“LOL! Jag hade lagt upp en bild på Instagram och skrivit ‘Gör mig till skådis! Jag vill bli skådis!’. Fast jag tror inte det var därför jag fick rollen. Jag tror snarare att det var för att de hade sett bilder på mig från Grammisgalan och gillade min frisyr.”

Nicky S. Dar är också känd under nicket Groovy Nickz.

Nicky S. Dar är också känd under nicket Groovy Nickz.

Berätta mer om din Ziggy Stardust-frisyr!

“Jag gick till en drop in salong i Akalla med en bild på Ziggy Stardust i mobilen. Frisören gjorde ett fantastiskt jobb och efteråt så förvandlades jag till Nicki Stardust!”

Vad har David Bowie betytt för dig?

“Allt! Jag upptäckte Bowie när jag var 14 år genom filmen om ”The Runaways”, en film som för övrigt har inspirerat mig så mycket! I en scen mimar Cherie Currie till Bowie-låten Lady Grinning Soul och jag ba, wow vilken låt!. Den är fortfarande min favoritlåt.”

Du är ett ess på att bära upp experimentella sminkningar! Vilken är din favoritlook just nu?

“Just nu är jag väldigt inne på rosa ögonskugga. Jag ramar in hela ögat och kör rouge i samma färg som jag sveper högt på kinderna i en båge upp mot brynen.”

Hur är det med hudvårdsintresset?

“Jag har blivit besatt av koreansk hudvård som jag shoppar på beautynetkorea.com. Tony Moly är mitt nya favoritmärke! Annars använder jag mest mandelolja, både som sminkborttagning och som återfuktning.”

Hur doftar du?

“Just nu har jag ”Canvas Perfume Oil (länk till butik)” från & Other Stories. Den doftar nytvättat och är perfekt när man känner sig lite sliten och behöver bli fräsch och framgångsrik!”

Vad vill du säga till alla som vill vara lite mer som du?

“Följ dina drömmar! Strunta i vad någon annan tycker. Om du känner att du glöder för någonting, följ den känslan, då kommer du att lyckas! Känner du ingen glöd just nu så är det okej, för förr eller senare kommer du fatta vad det är. Och det behöver absolut inte vara något kreativt! Men jag tror att alla har någon slags calling.”

Nicki S. Dar listar sina beautyfavoriter:


1. CC-cream från Max Factor (länk till butik)
2. Rosa ögonskugga i två nyanser från Nars (länk till butik)
3. Fit me concealer från Maybelline (länk till butik)
4. Make up setting spray, som får sminket att hålla, från Nyx (länk till butik)
5. Mandelolja till ansiktet från Weleda (länk till butik)
6. Canvas perfume oil från & Other Stories (länk till butik)
7. Ansiktsmasken ”Tomatox” från Tony Moly (länk till butik)
8. Silvrigt nagellack från Chanel (länk till butik)

Av: Filippa Berg

Foto: Emelie Lundqvist