nontouring kendall jenner gigi hadid

Non-touring - den senaste trenden i skönhetsvärlden

En naturlig look är det många som strävar efter, men den får inte vara för naturlig. Det absolut fräschaste just nu är att se osminkad ut - med hjälp av smink.

Allt började med contouring, en trend som många hakade på väldigt snabbt. Med hjälp av mörkare nyanser kunde du plötsligt skulptera ditt ansikte vilket blev väldigt populärt. Sedan kom strobing, där fokus låg på highlighter och du istället skulle ljusa upp partier i ditt ansikte som du ville framhäva. Nu har ett helt nytt begrepp tagit över skönhetsvärlden, nämligen non-touring.

Lista: Fem märkliga beautyhacks från kändisvärlden

Men låt dig inte luras av namnet. Trots att principen heter non-touring så använder du dig ändå av smink – men inte lika tydligt. Syftet med non-touring är nämligen att skulptera ansiktet med både mörkare och ljusare nyanser men det ska absolut inte synas.

non-touring

Kim Kardashian satsar på en look med lite hårdare smink än lillasyster Kendall.

Kända ansikten såsom Kendall Jenner och Gigi Hadid sägs äga den här looken. Om du till exempel jämför Kendall med hennes contouring-älskande syster Kim Kardashian kan du se att Kendall har en betydligt mer naturlig look. Här är grundsternarna i non-touring:

#1: Primer

Efter att du har använt din vanliga ansiktskräm som bas, applicera en primer som passar din hudtyp.

#2: Naturlig look

När det kommer till contouring använder många en ganska tung bas med foundation och puder. Med non-touring räcker det med en färgad bb-cream.

#3: Highlighter

Välj en nyans som är smickrande för din hudton: om du har ljusare hy så kan en highlighter med rosa ton vara en bra idé. Om din hy är mörkare passar en varmare nyans i guldig brons.

Applicera highlighter på delar i ditt ansikte där ljus normalt reflekterar; uppe på kindbenen, under brynens båge, näsväggen och i mitten ovanför din överläpp. Klart!

Missa inte:
Det första du behöver göra när du köper en ny ansiktskräm
Enkla knepet för fräsch hy (som många missar!)
Att välja rätt nyans på din foundation – så gör du

Foto: IBL