Nu ger skelögda Louise Gren mobbarna fingret

Louise Gren med den berömda selfien till höger.

Louise Gren med den berömda selfien till höger.

När Louise Gren, 24, från Falköping lade ut en selfie på Facebook i höstas hade hon inte kunnat ana vilken enorm respons den skulle få. Louise är nämligen blind på ena ögat, vilket gör att hon skelar och mobbats för det under hela sin uppväxt.

– Innan gjorde jag allt för att mitt skelande högra öga inte skulle synas på någon bild, men nu tog jag i stället fotot rakt framifrån för att det tydligt skulle synas. Sedan gick jag och tränade yoga. Efter passet hade tusen personer gillat bilden och nu är den siffran uppe i över 24000. Det är helt otroligt, smått ofattbart, berättar Louise för tidningen Allers.

Louise Gren kallas nu för "Selfie-Louise".

Louise Gren kallas nu för ”Selfie-Louise”.

Mobbningen av Louise började redan på dagis och fortsatte under resten av skoltiden.

– De kallade mig för mongo, monster, glasögonorm och missfoster. Jag hade väldigt få kompisar och låste in mig på toaletten på rasterna för att inte visa att jag var ensam. Många gånger önskade jag att jag kunde få födas på nytt – med två fungerande ögon och kunna gå om skolan.

Efter den berömda selfien har Louise nu överösts med positiva kommentarer. Hon har gjort modelluppdrag, föreläst mot mobbning, ställt upp i flera intervjuer och blivit nominerad i Aftonbladets kampanj Svenska hjältar.

För att visa att hon nu har tystat mobbarna har hon tatuerat in ”Shhh…” på sitt ena pekfinger.

– När jag la ut selfien fick jag otroligt mycket respons, jag tystade många mobbare som blev ställda av mitt inlägg. Då fick jag idén att tatuera fingret, berättar Louise.

Läs även:
VIDEO: Blinda kvinnor ger sin syn på skönhet
Nya rön: Selfies leder till fler plastikoperationer
Winnie Harlow om sin vitiligo: ”Jag har lärt mig att älska mig själv”

Louise Gren har tatuerat in "Shhh..." på pekfingret.

Louise Gren har tatuerat in ”Shhh…” på pekfingret.

Av: Rose-Marie Söderlund Foton: Privata