Artikeln innehåller reklamlänkar
Hår oljor för sommartorrt hår

Håroljor som vårdar ditt torra sommarhår

Bad i saltvatten och sol sliter mycket på ditt hår. Glöm inte att använda en vårdande hårolja i sommar. Här är 8 favoriter som passar dig med tjockt, lockigt hår men också för dig med klassiskt skandinavisk kvalitet.

Vad är hårolja egentligen och varför ska man använda det? Vad är egentligen skillnaden från glansdroppar som ofta användes förr? Jo, en hårolja ger mer än ett glansigt resultat, det vårdar ditt hår och håller det friskt. Genom att applicera några droppar i håret kan du minska frissighet, korta torktiden men också såklart ge en glansig och nyklippt look.

Vilken hårolja ska jag välja?

Det finns många olika varianter att välja mellan. Och vilken olja som passar just ditt hår är beroende på om det är torrt, fett, tjockt, tunt eller lockigt. Vissa oljor ska användas som en kur innan du schamponerar ditt hår, andra appliceras efteråt och den tredje kan du använda mer som en stylingprodukt för en härlig finish. Här tipsar vi om 8 bra oljor för olika typer av hår:

Hårolja för fett hår

Håroljor som balanserar skalpen och gör håret glansigt.

Oily scalp treatment från Moroccan Oil

Hårolja från Moroccan oil framtagen för att bland annat lindra inflammation i hårsäcken, som i sin tur ansvarar för oljeproduktionen. Perfekt för dig med oljigt hår som ändå vill vårda det. Läs mer och köp här (länk till Åhléns).

Shimmer shine från Kevin Murphy

En hårolja från Kevin Murphy med underbar doft som dessutom reparera håret genom att tillföra vitamin A, C och E, baobab, och bambuextrakt, utan att tynga ner och göra håret oljigt. Läs mer och köp här (länk till Lyko).

Hårolja för torrt hår

Håroljor som ger håret näring och minskar frissighet.

OI Hair Oil från Davines

En hårolja du lätt sprayar över håret för att minska frissighet från Davines. Stimulerar hårväxt och skyddar mot uv-strålar, utan att tynga ner håret. Läs mer och köp här (länk till Åhléns).

Oil booster Style & Repair från Lernberger Stafsing

En återfuktande hårolja från Lernberger/Stafsing fylld av antioxidanter och mineraler. Ger en riktig fuktboost till håret och din hårbotten. Läs mer och köp här (länk till Lyko).

Hårolja för tunt hår

Håroljor som vårdar håret utan att tynga ner.

Luxeoil från Wella

En hårolja som är perfekt för dig med tunt ”skandinaviskt” hår, som vill vårda utan att ge tyngt och fett resultat, från Wella. Här kan du köpa det (länk till Adtraction)

No 7 Bonding oil från Olaplex

Olaplex har även dem tagit fram en reparerande stylingolja som ger glans och stärker din hårkvalitet. En olja som fungerar väldigt bra på tunt hår då den är väldigt lätt och dryg. Läs mer och köp här (länk till Lyko).

Hårolja för lockigt och tjockt hår

Håroljor som ger näring till håret och ger fin glans.

K-pack liquid reconstructor från Joico

Ger näring till dina lockar och är ett bra skydd mot solstrålar och värmeverktyg. En härlig stylingolja från Joico som ger liv till ditt hår. Läs mer och köp här (länk till Lyko).

L'Huile Originale från Kérastase

Kérastases hårolja är en grym blandning av vårdande oljor som ger ett välmående hår och riktigt fin glans. Läs mer och köp här (länk till Lyko).

5 tips för att få mer volym i håret

0:55

Efter reklamen: 5 tips för att få volym i håret

(0:55)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Guide: Så tvättar du sminkborstar på rätt sätt
Bäst i test: Budgetmascarorna vi älskar!