Ont om tid? Här är 19 skönhetsprodukter som verkar under natten

Låt produkterna göra jobbet!

Strålande hud, glänsande hår och mjuka fötter kan kännas otroligt långt bort mitt i rutiner och vardagsstress. Det kan vara lätt att glömma bort, eller helt enkelt inte ha tid med att avsätta tid till alla dessa ”beauty most do´s” där ute – i alla fall under din vakna tid på dygnet.

Känner du ändå att du vill ha tiden till att ta hand om din kropp och själ lite extra, finns det tips och trix för att få vardagen och beautybegären att gå ihop. Förutom att du kan känna dig utvilad och slippa stora påsar under ögonen, kan en god natts sömn göra underverk för din hy.

Natten är nämligen den ultimata tiden på dygnet då du kan passa på att ta hand om din hud lite extra – utan att behöva göra om i ditt vardagliga schema. Nedan listar vi fem tips och trix samt produkter som kan vara räddaren i nöden.


1. Hårvård

Att sova med håret i en fläta för att minska slitage och tovor är sedan gammalt och att du får ett fint vågigt hår på morgonen är en bonus. Har du inte testat detta knep? Ge det en chans!

Det finns även produkter du med fördel kan applicera i håret, innan du flätar det. För att ge håret en extra boost, vårda skadat hår och för ett glansigt och fint resultat.

Vårdande olja som fungerar både i hårbotten och på andra delar av kroppen, från Lernberger Stafsing. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Leave in serum för torrt och skadat hår, duschas ut på morgonen, från Alterna. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Inpackning för håret som ska bidra till glansigt hår, från Löwengrip Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Awin).

Kokosolja för både hår, hud och naglar (och mat), från Reneé Voltaire. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Awin).


2. Ansikte

Det kan vara sällan man hinner stanna upp och ta tid för att sitta med en ansiktsmask eller liknande. Men det behöver inte vara svårt eller ens speciellt tidskrävande att ta hand om ditt ansikte ändå. Tänk på att tvätta med rengöring anpassat för din hudtyp, morgon och kväll och se till att sedan tillföra fukt under natten – då är huden som mest mottaglig också.

Ansiktskräm som ska hjälpa till att återfukta under natten, från bareMinerals. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ansiktsmask som både kan lämnas på under natten och användas som vanlig mask, från Löwengrip. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ansiktsmask som ska tillföra både lyster och ett lugn till huden. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Awin).


3. Ögon

Även om en god natts sömn kan motverka mörka ringar under ögonen och andra sömnlöshetstecken, kan den inte ta bort allt. Då kan det vara värt att investera i en ögonkräm som du masserar in under ögonen för att öka cirkulationen och minska oönskad vätskesamling, som kan ge en illusion av svullna ögon.

Ögonkräm som ska reducera tecken på bland annat stress och svullna ögon, från Dermalogica. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Kräm som ska strama upp huden runt dina ögon, från It´s skin. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Ögonkräm anpassad för mogen hud, ska reducera tydliga ålderstecken, från ACO. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Kräm som bland annat ska reducera mörka ringar under ögonen, från Indy Beauty. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Awin).

Återfuktande ögonkräm som till exempel ska reducera fina linjer och rynkor runt ögonen, från Ole Henriksen. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).


4. Händer och fötter

Tro det eller ej!  Värmen är snart här och det är dags att plocka fram sommarskorna. Har du inte tid att fila och fixa med dina fötter för att få dem fina och lena? Då är det dags att införskaffa en bra fotkräm som du kan smörja in med under kvällen och sova med för bästa resultat. Samma sak gäller spruckna och torra händer – smörj in under natten och låt krämen göra jobbet.

Fotkräm med svalkande känsla, LÓccitane. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Mjukgörande fotkräm med sheasmör, Bomb Cosmetics. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Mjukgörande fotkräm med fräsch doft, från L:A Bruket. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Handkräm som passar alla hudtyper, från Emma S. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Naturlig handkräm från Burt´s Bees. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Vårdande handkräm, från CCS. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Awin).


5. Hud

Här kommer ett tips för att få huden att verka sådär sammetslen och ge den lyster!

Scrubba kroppen i duschen och torka sedan huden genom att badda med en frotéhandduk på kroppen (alltså inte torka genom att gnida handduken mot kroppen), till huden är halvtorr och smörj sedan in med en hudkräm. Då har kroppen lättare att ta emot fukt och lämna efter sig ett återfuktat och lent resultat.

Lystergivande och återfuktande bodylotion, från Vichy. Här kan du läsa mer och köpa (reklamlänk från Adtraction).

Fet kräm speciellt anpassad för torr hud, från Locobase. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Adtraction).

Parfymfri bodylotion, från ACO. Här kan du läsa mer och köpa den (reklamlänk från Awin).

Läs mer:

Skönhetsingrediensen som lyfter kvinnor

Årets hetaste skönhetstrender år 2019