Artikeln innehåller reklamlänkar
Här är doften du ska bära – enligt ditt stjärntecken

Här är doften du ska bära – enligt ditt stjärntecken

Sugen på att uppdatera din doftgarderob? Här är parfymen och doftnoterna som passar dig – om stjärnorna får bestämma!

Föredrar du alltid din signaturdoft eller gillar du att anpassa din parfym efter tillfälle? Dofter har en förmåga att väcka minnen, känna lugn (eller ilska...) och kan också vara en riktig humörhöjare!

Här är parfymerna och noterna som skapar en doftsymfoni – precis enligt ditt stjärnteckens melodi.

Välj parfym från ditt stjärntecken

Oxe (20 april-21 maj):

Oxen älskar det vackra och njutningsfulla, doft och skönhet är extra tilltalande för oxe. Oxen är jordnära, har en förkärlek till naturen och trivs bäst i lugnet. Oxen förknippas med elementet jord och doftnoter med inslag av trä, mysk och naturens bär stillar oxens doftsinne och näsa.

Parfym med ceder i basen, Illusione For Her Tonka Solaire EdP – Bottega Veneta

Svarta vinbär, cederträ, olivträ, fikonlöv och en hint av citurs – den sensuella doften Illusione for her tonka solaire skapar den perfekta balansen mellan djupa och jordnära och friska och söta. (länk till Åhléns)Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Åhléns).

Tvilling (22 maj-21 juni):

Den nyfikna, ungdomliga och fördomsfria Tvillingen är en spännande person att umgås med. Tvillingen är både konstnärlig, har ett öga för detaljer och säger inte nej till att testa nya saker. Tvillingen, som är en frisk fläkt, passar extra bra med lekfulla dofter som väcker nyfikenhet.

Lekfull doft, Daisy Eau Fresh EdT – Marc Jacobs

Klassikern Daisy eau fresh är en frisk och blommig doft som väcker nyfikenhet. Päron, hallon och grapefrukt i toppen följs av viol, ros och jasmin i hjärtat. Doften rundas av med cederträ och mysk i basen. Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Åhléns).

Kräfta (22 juni-22 juli):

Kräftan är både ansvarsfull och beskyddande och trivs i rollen som övervakaren. Kräftan må ha ett hårt yttre, men på insidan kan känslorna vara svåra att hålla under kontroll. Kräftans kärleksfulla personlighet klär i en parfym som ger värme och trygghet. Noter som hen uppskattar är hudnära mysk och djup vanilj går hand i hand med Kräftans personlighet.

Lugnande parfym, Amber Musk EdP – Aerin

Amber, blommor och hudnära mysk – Amber musk är doften som stillar alla Kräftans sinnen. Ros och kokos möter rökig benzoin som klär kräftans hårda skal. Men i doften finns också mysk som ger värme och ro. Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Åhléns).

Lejon (23 juli-22 augusti):

Lejonet beskrivs ofta som en person med stolthet och en aura av makt – och visst har Lejonet klös! Lejon är varma, godhjärtade, kärleksfulla och är ofta omtyckt av andra. Kan det bero på Lejonets generositet? Lejonet behöver en doft som matchar hens utstrålning. Doften får gärna kännas från mils avstånd – för Lejonet har inga problem med att stå i centrum.

Doft med power, Libre EdP – Yves Saint Laurent

Kvinnlig, förförisk och allt annat än blyg. Libre har doftnoter som mandarin i toppen, jasmin och apelsinblom i hjärtat och vanilj, ceder och mysk i basen. Doften är spännande, välbalanserad och riktigt läcker. Under dagen lägger sig de blommiga noterna och vaniljen och den krämiga mysken får ta mer plats. Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Lyko).

Jungfru (23 augusti-22 september):

Analytisk, strukturerad och flitig – det är typiskt en jungfru! Jungfrun är personen som ofta håller sig bakom kulisserna och beröm är inget som intresserar jungfrun. En doft som inte sticker ut, men gärna ger en boost för att klara av arbetsdagen och eventuella utmaningar är något Jungfrun behöver.

Parfym med spänning, Si EdP – Giorgio Armani

Direkt vid applicering kan doften kännas intetsägande, men snabbt växer dofterna fram och skapar en magisk komposition som blir bättre och bättre. Doften är kvinnlig och sofistikerad och har tydliga doftnoter av svarta vinbär, fresia och mysk. Läs mer och köp parfymen här (länk till Lyko).

Våg (23 september-22 oktober):

Vågen osar kärlek och är både charmig och väldigt sällskaplig. Personer med vågens stjärntecken gillar inte att vara ensamma, duckar inte för att lära sig nya saker och tar väl han om andra personer. En romantisk doft som matchar vågens passion är att föredra!

Romantisk parfym, Miss Dior EdP – Dior

Miss Dior är både romantisk, frisk och sensuell. I doften finns kärlekens blomma: rosen. Men bland doftnoterna hittar du också iris och liljekonvalj. En fulländad blomsterbukett – i en elegant flaska. Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Åhléns).

Skorpion (23 oktober-22 november):

Skorpionen uppfattas ofta som lugn och oberörd, även fast så inte alltid är fallet. Känslorna spelar en stor roll i Skorpionens liv, men trots det är skorpionen ofta sansad. Skorpionen trivs inte i centrum, utan står hellre bakom lampan när strålkastarna ska riktas. För att inte tappa balansen behöver skorpionen en välbalanserad doft som påminner om trygghet.

Klassisk parfym, Warm Cotton EdP – Clean

Många har en relation till den klassiska parfymen Warm cotton. Och doften som har noter av bland annat mysk, apelsinblomma, citrus och verbena skapar ett lugn i hela kroppen – precis som att krypa ner under ett värmande duntäcke. Kanske är det just därför parfymen tilltalar många? (länk till Lyko)Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Lyko).

Skytt (23 november-21 december):

Skytten tackar inte nej till ett spännande äventyr! Skytten har lätt att anpassa sig till sociala situationer, är framåt som person och det är inte allt för ovanligt att skytten står i centrum i sociala sammanhang. Skytten lever också för motion och friluftsliv och gillar att vara fri som en fågel och svävar gärna iväg i såväl tankarna som på en egen upptäcktsfärd. Skytten behöver en frisk doft som inte känns tung eller instängd. Kanske är just akvatiska doftnoter, som återspeglar skyttens behov av frihet en perfekt kombination? Eller en doft som blommar lika starkt som skyttens personlighet.

Äventyrlig parfym, Sundazed EdP – Byredo

Doften beskrivs som " en resa, för såväl kropp som själ" – och vad passar väl skytten bättre? I parfymen finns noter som neroli och arabisk jasmin som påminner om varmare breddgrader. Men i toppen på Sundazed finns också citron och mandarin som ger fräschör! Mest spännande är hur sockervadd och läder möts i basen på parfymen. Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Åhléns).

Stenbock (22 december-19 januari):

Ambition och målmedvetenhet, det är en typisk stenbock! Stenbocken är beredd att göra allt för att uppnå sina mål och är heller inte rädd för att göra allt på egen hand. Men Stenbockens mål och höga ambitioner kan ibland göra att nära och kära bortprioriteras. Men med det sagt är Stenbocken inte egoistisk – tvärt om! Stenbocken är en tålmodig och klok person som är trygg i sig själv och dessutom besitter en väldig humor som gör att många personer drar sig till stjärntecknets personlighet.

Målmedveten parfym, L'Interdit Intense EdP – Givenchy

Stenbocken behöver en doft som hjälper hen att känna styrka och mod. En romantisk ros är inte på stenbockens topplista. Däremot är ackord som läder, ingefära, rökelse bra noter för stenbockens starka vilja och kämparglöd. L'Interdit intense har den ultimata balansen mellan kryddigt och sött. Doftens bas har noter som patchouli och sandelträ, medan hjärtat står för lite lättare noter som apelsinblomma och jasmin. I toppen däremot finns kryddig ingefära och blodapelsin. Doften banar väg för en riktig framgångssaga! Läs mer och köp parfymennyheten här (länk till Åhléns).

Vattuman (20 januari-18 februari):

För att matcha Vattumannens fria personlighet behövs en frisk doft som öppnar upp sinnena. Vattumannen är oftast kreativ, har många idéer och är villig att kriga för sin sak. För rätt och fel – det vet Vattumannen exakt vad det är. Man skulle kunna beskriva Vattumannen som hajen i det fria och stora vattnet, som inte är rädd för att simma ensam in i ett stim.

Akvatiska noter, Mareld EdP – Björk & Berries

Salta stänk och en bas med styrka. Mareld är det ultimata doften för en Vattuman eftersom den bjuder på både marina noter av sjögräs, men också doftnoter som tonka, viol, bergamott och eukalyptus. Den spännande kompositionen av noterna ger doften full pott. Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Åhléns).

Fisk (19 februari-20 mars):

Fiskens stjärntecken kännetecknar stark empati. Men medkänslan kan också vara påfrestande för Fisken eftersom det blir många känslor att hålla koll på och ta hand om. Fisken behöver en doft som hjälper till att ge lugnt, när havet känns för stort och vågigt.

Avkopplande doft, Replica Matcha Meditation EdT – Maison Margiela

Precis som namnet avslöjar, skapar doften ett lugn, precis som i meditation. Lavendel, jasmin, te och eukalyptus är dofter som många kopplar till lugn och ro, passande nog är det ofta dessa dofter som också finns på till exempel spa eller i massageoljor. Replica matcha meditation finns noter som té och jasmin. (länk till Åhléns)Läs mer och köp parfymen här (länk till Åhléns).

Vädur (21 mars-19 april):

Väduren är en riktig energiknippe! Väduren är social, framåt och även relativt impulsiv, i både känslor och beteende. Väduren älskar att få leva livet fritt och tar gärna fram barnasinnet.

Sprudlande doft, Twilly D'Hermes Ginger EdP – Hermès

Twilly D'Hermes Ginger bjuder på glädje, passion och ungdomlighet – utan att på något sätt kännas barnslig. Den sprudlande parfymen har sting, energi, med en gnutta kaxighet. Ingefära, cederträ och pion är hemligheten bakom den eleganta doften! Här kan du läsa mer och köpa parfymen (länk till Åhléns).

Källa: Allas

6 Artister som släppt sin egen parfym
1:16

Efter reklamen: 6 Artister som släppt sin egen parfym

(1:16)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Adventskalender 2021 – med smink och skönhet för beautyälskaren
Hollywoodkändisarnas beautyfavoriter – från 279 kronor (!)
Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter