parfym sommar vår 2017 nyheter

Skönhetsredaktören testar våren och sommarens parfymnyheter 2017

Hur doftar våren och sommarens parfymer 2017? CHICs skönhetsredaktör Filippa Berg har luktat sig igenom sortimentet – så att du kan hitta en ny favorit!

Säsongens mest sprudlande och livsbejakande doftnyheter är vårversioner av våra favoriter från förr. Här hittar du din nya parfympartner och tipsen som ger jackpot i doftdjungeln.

Läs allt om vårens trender 2017

Resort reality

Klänningskungen Elie Saabs senaste doftkreation är en solskenshistoria som öppnar med syrlig mandarin och förförisk frangipani. I hjärtat hittar vi rubinröda granatäpplen och en vit blombukett av jasmin och apelsinblom. Basen består av beroendeframkallande patchouli.

Parfym, Elie Saab, “Le parfum resort collection festival edition”, 50 ml Edt (reklamlänk från Apprl)

Morgondagg

Vårens version av Miu Mius hyllade debutdoft är friskare och grönare än originalet med morgondaggig liljekonvalj i toppen, vit pion i hjärtat och akigala trä (en ny doftnot som påminner om patchouli, peppar och oud) i basen.

Parfym, Miu Miu, “Miu Miu l’eau bleue”, 30 ml Edp (reklamlänk från Apprl)

Festival forever
Escada är experter på att fånga den flyktiga doften av sommar. I 25 år har modehuset sysslat med sin följetong av årliga sommardofter. Fiesta Carioca är ett fruktigt glansnummer med som inleds med hallon och passionsfrukt för att sedan övergå i varma noter av passionsblomma och apelsinblom. Avslutningsvis möts mysk och cederträ som lämnar ett sensuellt avtryck i basen.

Parfym, Escada, “Fiesta carioca”, 30 ml Edt (reklamlänk från Apprl)

Frukstund
Missoni släppte sin debutdoft i fjol och följer upp med en EdT tillägnad solnedgången. Den startar med ett fruktfat fyllt med nashipäron, smultron och blodapelsin. I hjärtat blommar ros och pion som får träig tyngd av ädelträ i basen.

Parfym, Missoni “Missoni”, 30 ml Edt (reklamlänk från Apprl)

Vårbukett

Vårversionen av Jimmy Choos självbetitlade doft är blommigare och mer fruktig än sin förlaga. Den börjar med bergamott och hibiskusblomma som sedan övergår till nektarin och pion i hjärtat. Basen består av sensuell mysk och cederträ.

Parfym, Jimmy Choo, “Jimmy Choo l’eau”, 40 ml Edt (reklamlänk från Apprl)

Blommig sälta
Dior har blåst nytt liv i sin älskade doft J’Adore. Ylang ylang, persika och salt (!) har adderats till originalets vita blombukett bestående av jasmine sambac, neroli och tuberose. Resultatet är en sprudlande doft som ger mersmak.

Parfym, Christian Dior, “J’adore in joy”, 50 ml Edt (reklamlänk från Apprl)

En hyllning till våren
Lancômes livsbejakande succédoft “La vie est belle” har fått ett vårigare vokabulär där originalets Iris följs av jasmin sambac och solmogna päron. I hjärtat ligger liljekonvalj och dessertnoter av vanilj och kanderad frukt som grundas av värmande patchouli i basen.

Parfym, Lancôme, “La vie est belle bouquet de printemps”, 50 ml Edp (reklamlänk från Apprl)

Bossiga blommor

Karriärkvinnan kopplar av i vårens blommiga upplaga av Boss Ma Vie. Kaktusblomma ger udd i toppen och förmedlar självständig styrka. Jasmine sambac och rose absolute möts i det romantiska hjärtat som tas ned på jorden av cederträ, ambra och sandelträ i basen.

Parfym, Hugo Boss, “Boss ma vie florale”, 30 ml Edp (reklamlänk från Apprl)

Sensuell svalka

Senaste tillskottet i YSLs beroendeframkallande doftserie Black Opium är blommigare, friskare och grönare än sina föregångare. Den öppnar med uppfriskande citrus som som får sällskap av gardenia i hjärtat. I basen har originalets dubbla espresso ersatts av iskaffe i sensuell förening med mysk och ambra.

Parfym, YSL, “Black opium floral shock”, 30 ml Edp (reklamlänk från Apprl)

Av: Filippa Berg

Läs mer om vårmode 2017
24 par trendiga vårskor att klicka hem inför våren 2017
Vårens största jeanstrender – 24 trendiga köp
Sommarens hetaste badmode – 20 snygga bikinis och baddräkter
Sneakers till våren 2017 – 20 stilsäkra köp
17 pastellfärgade köp att investera i inför våren

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.