Artikeln innehåller reklamlänkar
När du inte orkar duscha – åtta parfymer som doftar rent

När du inte orkar duscha – åtta parfymer som doftar rent

En ren doft kan föra tankarna till nytvättade lakan, varm hud eller en grönskande trädgård. Baaam har samlat åtta dofter som passar in på beskrivningen.

Läs mer: Färgbomba ögonen – vårens sminktrend gör ett statement

Att hitta en doft som passar just dig kan vara riktigt svårt. Den ena doftar som din mormor och den andra påminner om tonårens fruktiga och söta body splash. Rena och enkla dofter är däremot något som är relativt enkelt att bära.

Att dofta rent kan dels innebära parfymer som påminner om nytvättade lakan, tvål och att den där känslan när du precis kommit ur duschen. Men rent kan också vara doften av en grön och sprudlande trädgård, en solig dag på stranden och varm, mjuk hud. Baaam har samlat åtta dofter som fångar den här svårbeskrivliga och rena känslan. Glöm inte att sniffa lite på dofterna i butik innan du köper parfymen, ord kan bara beskriva en doft till en viss gräns.


1. Love Story från Chloé (länk till butik) har en blommig och frisk doft av apelsinblommor och dagg som påminner om tidiga sommarmornar.


2. Replica Lazy Sunday Morning från Maison Margiela (länk till butik) ska med dofter av päronackord, rosblad och patchouli återkalla känslan av hud, skrynkliga lakan och nytvättade kläder.


3. Cologne från Thierry Mugler (länk till butik) är enligt Thierry själv ett försök att återskapa doften av en särskilt marockansk tvål med bergamott och neroli.


4. Amazing Grace från Philosophy har noter av bergamott, liljekonvalj och mysk som skapar en ren och klassisk doft.


5. Warm Cotton från Clean (länk till butik) är en klassisk doft som med citrus, jasmine och amber påminner om nytvättade kläder som torkat ute i solen.


6. Beach från Bobbi Brown är doften för dig som vill lukta rent men inte riktigt gillar tvätt- och tvåldofterna. Den där parfymen är inspirerad av stranden och doftar mandarin, hav, jasmin och sand.


7. Blanche från Byredo är en doft bygd på färgen vit. En ren och enkel doft med pion, vita rosor och mysk.


8. Un Jardin sur le Nil från Hermès ska med grön mango och lotusblomma påminna om en trädgård full av grönska och fukt. Utgångspunkten för doften är en promenad genom Nilens ö-trädgårdar i Assuan.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.