Redaktionens skönhetsval april

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i april

Varje månad testar vi på redaktionen ett gäng olika produkter. Här är våra skönhetsfavoriter i april.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i mars

The Inkey List Caffeine Serum

Nathalie Mark, ansvarig redaktör:

Ända sedan jag för några veckor sedan gjorde en hudanalys och fick svart på vitt att min hud under ögonen är väldigt tunn har jag slutat vifta bort ögonkrämer som “trams”. Kanske har det också att göra med att jag närmar mig 30-strecket och börjar känna hur all sol och lite mycket alkohol i tidiga 20-åren faktiskt har påverkat min hud. Därför blev jag så glad när jag såg att nylanserade The Inkey List har ett ögonserum med koffein i. The Inkey List är en ny konkurrent till The Ordinary som, liksom de, satsar på riktigt prisvänlig hudvård med aktiva ingredienser. Koffeinet i serumet är till exempel vätskedrivande, vilket gör att påsarna under ögonen kan minska något, och dessutom känns den riktigt len och härlig på huden. Det kanske är lite inbillning men det känns verkligen som att huden stramas åt och bara suger i sig all näring när jag klickar på det. Och kom ihåg, huden här är känslig! Dutta alltid försiktigt på ögonkräm, gnugga absolut inte!

Läs mer: Dagkräm med SPF: Här är 12 dagkrämer som innehåller solskydd


Verso Nourishing Cream

Emma Blomberg, moderedaktör:

”Hej lilla vän!” säger jag numera varje gång jag öppnar badrumsskåpet. För där står Versos Nourishing Cream med Niacinamide och väntar på mig. Niacinamide är mitt favoritämne just nu (låt oss tala mer om det inom kort!) och den här krämen ger en fuktboost som motsvarar hela världens hav på en enda användning. Det där var ju inte riktigt sant, men hyn känns verkligen återfuktad och mjuk efteråt. Och känslan sitter i länge, vilket är guld värt just nu när temperaturskillnaderna utomhus gör att hyn stramar. Den där krämen måste vara riktigt fet, tänker du. Men den är faktiskt mycket lättare än man kan tro – vilket jag gillar. Jag använder den på kvällen, då den inte innehåller SPF.


ACO Face Soft Bronze Day Cream

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Den här färgade dagkrämen från Aco är verkligen en vardagsfavorit som räddar min bleka och vintertrötta hy alla dagar i veckan. En klick av denna och vips så ser man genast solkysst ut. Jag brukar applicera den ovanpå min dagkräm för att boosta huden med lite extra fukt. Den passar alla hudtyper och innehåller skyddande E-vitamin och mjukgörande rapsolja. Den är dessutom snäll mot plånboken och finns att köpa på närmsta apotek. Ett tips är att blanda den färgade dagkrämen med sin foundation för att få lite extra glow och färg i ansiktet. Men gör det sparsamt, en krämklick ger mycket färg!


Telescopic mascara från L’Orèal

Jennie Sandberg, chefredaktör:

Nej tack, jag vill inte ha längre ögonfransar – så sa ingen kvinna någonsin. I alla fall inte jag, som är född med korta och ljusa fransar som behöver all hjälp de kan få för att synas. Men prisa gud, eller i alla fall L’Orèal, som har en så smashing mascara! Telescopic förlänger och separerar fransarna, torkar snabbt och sitter hela dagen (och kvällen!). Dessutom har den en supersmal och elastisk applikator som gör jobbet betydligt enklare. Jag slipper kladd, kommer åt hela min fransrad och riskerar inte att måla ögongloberna svarta på grund av överdimensionerad borste. Hyllningarna slutar inte här. Den är otroligt prisvärd också, cirka 115 kronor.


Berså handtvål från Åhléns

Unni Zetterling, videoproducent:

Jag är beroende av pumptvålar i badrummet. Jag kan fastna vid tvålhyllan i svåra val kring utseende på flaskan, doft och finast etikett. Sist jag shoppade handtvål föll jag för Åhlens hudvårdsserie Berså och tvålen med doft av klätterros som är tillverkad i Sverige och fairtrade-märkt. Doften är helt fantastisk och händerna känns rena utan att bli uttorkade. Att flaskan sedan har världens sötaste etikett med fint mönster gör mig lycklig varje gång jag tvättar händerna.

Läs också: Plattång, locktång och hårfön – nio stylingverktyg i olika prisklasser