Bästa skönhetsprodukterna augusti 2020

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i augusti

Varje månad testar vi på redaktionen ett helt gäng olika produkter. Här är våra absoluta skönhetsfavoriter just nu.

Läs också: Baaam-redaktionen listar våra bästa SPF-produkter

Byredo Rose of No Man’s Land

Nathalie Mark, redaktionschef:

Det finns få saker som skapar så starka minnen som dofter. Första terminen jag studerade i Uppsala bar jag varje dag parfymen Parisienne från Yves Saint Laurent och så fort jag känner den doften nu kastas jag tillbaka till murriga studentpubbar, pirriga dejter och gula höstlöv som regnar över cykelbanorna. Det är något nästan berusande med det. Ibland doftar jag på min sedan länge tomma flaska och bara minns allt.

Sedan dess har jag varit noga med att vissa parfymer bara får användas vid härliga tillfällen, så att jag på riktigt knyter an en lyckokänsla till just den doften. Just nu är den parfymen Rose of No Man’s Land av Byredo. Jag är besatt av mixen av tung ros och kryddig rosépeppar med vit ambra och en träig botten. Och nog finns det ingen bättre tid för att skapa fina minnen än i augusti. Sommaren är fortfarande varm och vacker men höstens hopp ligger i luften och viskar om förändring. För mig kommer alla vackra dagar dofta ros under 2020 – och nog behöver man ett positivt minne från det här året.


Clarins Body Treatment Oil ’Tonic’

Emma Blomberg, moderedaktör:

Såhär. Jag är gravid. Med graviditet kommer växande mage (om än i olika storlekar). Och med en växande mage kommer ibland bristningar. Vid det här laget är vi väl alla rätt säkra på att det inte går att förebygga hudbristningar. Får du dem, så får du dem. Det är hormonerna och generna som bestämmer. Däremot känner jag att det ju inte skadar att skämma bort kroppen lite extra nu och jag tycker det är väldigt skönt att smörja in och återfukta magen när jag har duschat. Så Clarins kroppsolja har kommit att bli en storfavorit i badrumsskåpet. Doften tar mig till en lyxig spabehandling (du vet, såndär vi brukade gå på ibland innan corona kom) och oljan gör huden mjuk och len. Den där stunden i badrummet när jag smörjer in mig är liksom rogivande och – okej, skratta inte nu – rätt meditativ.


Bodycare Côte D’Azur Polishing Body Scrub

Louise Åström, digital redaktör:

Hur stor skillnad är det på peeling och peeling? Svaret är: Stor. Det har Oribes bodyscrub Cote d’azur fått mig att inse. Den skrubbar liksom inte bara bort döda hudceller och gör dig supermjuk efter en användning. Dessutom får din hy ett fräscht glow. Känslan liknar den jag brukar ha när jag tagit en perfekt tempererad dusch efter en lång dag på stranden. Ni vet när sandkornen runnit ur håret och det känns som att du typ upptäckt yoga efter att ha smörja in dig och precis ska hälla upp något kallt? Dessutom är doften tydlig utan att vara för stark. Det här är mysighet i en liten burk!


Mon Sun Minute Breeze Mineral & Moist Cooling Body Gel

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Solbränd? Se hit! Visst älskar de flesta av oss solen men inte skadan den gör på vår hud. Och ofta upptäcker man alldeles för sent att man blivit bränd. Huden blir röd, ömmar och skriker AAAJ. Därför vill jag tipsa om Mon Suns Minute Breeze Mineral & Moist Cooling Body Gel som är perfekt för torr eller solkysst hud. Den är uppfriskande samtidigt som den verkar kylande och återfuktande. Den är så härlig och jag älskar doften av citrus och ingefära. Dessutom innehåller den lugnande aloe vera och hyaluronsyra som återfuktar. Helt klart en av sommarens måste ha-produkter!


Lanza Healing Moisture Moi Moi Hair Masque

Unni Zetterling, videoproducent:

Innan du sätter saxen i ditt sommartorra hår så testa den här hårmasken. Den är verkligen den bästa jag använt. En räddare för blekt och sprött hår. Håret blir mjukt, återfuktat och blankt igen. Ytterligare ett plus är att hårmasken ger så pass mycket volym så håret känns betydligt tjockare – och doften är fantastisk!


Läs mer: Solskydd för ansiktet – här är SPF-produkterna för alla hudtyper