Redaktionens skönhetsval december 2019

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i december

Varje månad testar vi på redaktionen flera olika produkter. Nedan listar vi våra absoluta skönhetsfavoriter just nu.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i november

Dr pawpaw – Scrub and nourish 2-in-1

Nathalie Mark, redaktionschef:

Om det är något som kommer som ett brev på posten med vinterns första, kalla vindar så är det torra läppar. Mina läppar fullständigt fnasar sönder och om jag inte tar hand om dem kan jag glömma att kunna använda läppstift till början av maj ungefär. Och som en läpptorris har jag genom åren provat ungefär ALLT som finns att få fatt i – till och med bara gnugga in läpparna i olivolja. Men nu har jag funnit min vän i vintermörkret. Den fantastiska produkten från Dr Pawpaw (vem älskar inte det namnet, förresten?) är något så smart som en burk där ena sidan är en mjuk sockerskrubb och den andra en riktigt fet kräm. Jag har den i badrumsskåpet och varje kväll när jag smörjt in ansiktet gnuggar jag in lite skrubb, låter sockret smälta mot läpparna och sedan drar på ett rejält lager kräm. Snacka om lena läppar man får när man vaknar sedan! Kommer ALDRIG släppa den här godingen!


Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch

Emma Blomberg, moderedaktör:

Under hösten har jag varit på jakt efter den perfekta basen. Och jag ska inte säga att jag har funnit The One än, men Pro Filt’r Instant Retouch Primer från Fenty Beauty är min absoluta favorit hittills. Det är en oljefri primer som gör hudtonen jämnare och minskar porers synlighet. Dessutom absorberar den glans. Kort och gott har den allt jag önskar av en primer. Givetvis kan du använda produkten som en perfekt grund för att sedan applicera din foundation, men jag använder den ensam. Och jag tycker att den gör jobbet strålande! Jag älskar smink som inte känns som smink, och det är precis vad det här är.

Jakten på en något mer täckande – men inte för täckande – produkt fortsätter. Till dess är jag väldigt nöjd över min nya bästa vän i badrumsskåpet.


Botanic Nine-palett från & Other Stories

Louise Åström, digital redaktör:

Jag är inte typen som glider in på jobbet med glittersmink dagligen (okej, det har aldrig hänt… tyvärr, kanske hade varit roligare som människa då). Men om det är någon gång till och med jag kan tänka mig lite glitter på ögonlocken är det på nyår. Desert Nine och Botanic Nine är namnet på & Other Stories två nya sminkpaletter som innehåller både matta, skimrande och metalliska toner. Med andra ord finns det både klassiska skuggor och riktigt glittriga. Enligt varumärket själv är nyanserna framtagna för att passa alla hudtoner. Än så länge har jag bara testat Botanic Nine på mitt egen bleka nylle med inslag av fräknar och den glittrade rejält. Tips: Applicera de matta skuggorna med pensel och glittret med fingrarna för ett bättre resultat. Och glöm inte primer på ögonlocken för att få looken att hålla hela nyårskvällen!


Loelles Neroli ansiktsvatten

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Jag har tidigare tipsat om lite olika ansiktsoljor, så denna gång vill jag rikta strålkastarljuset till oljans bästa vän: nämligen ansiktsvattnet! För nyligen har jag fått veta att olja inte ska appliceras på torr hud, utan på fuktad hy, för att produkten lättare ska sjunka in i huden. Ett ansiktsvatten som jag har blivit helt förälskad i är Loelles Neroli ansiktsvatten. Den fuktar, balanserar hudens ph-värde och har en fräsch doft av apelsinblomma. Den bockar dessutom i tre andra viktiga kategorier: den är ekologisk, vegansk och innehåller endast naturliga ingredienser. Man kan också använda den för att spraya resten av kroppen eller i håret. En perfekt julklapp att skriva upp på sin önskelista eller ge bort i present!


Glossy Liquid Lipstick nyans 03 Love Fling

Unni Zetterling, videoproducent:

Blek och glåmig i december samtidigt som kalendern är full med fester och glöggmingel. Vad gör man!? En enkel grej är att testa ett nytt läppstift. Jag har provat Kicks Glossy Liquid Lipstick och kan verkligen rekommendera det. Det satt kvar genom en lunchdejt och det klibbade inte under en krogkväll. Precis vad man vill ha! Läppstiftet är åt det mattare hållet men det torkar inte ut läpparna och har en skön konsistens. Det här julkitet med Love Fling och nyansen Your Lips but Better blir den perfekta julklappen till mig själv i år.

Läs mer: Bäst i test: Här är årets bästa foundations