Skönhetstips från Baaam februari 2020

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i februari

Varje månad testar vi på redaktionen ett helt gäng olika produkter. Här är våra absoluta skönhetsfavoriter just nu.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i januari

Björn Axén – Wet Hair Brush Detangling & Blowout

Nathalie Mark, redaktionschef:

Jag brukar skämta om att jag har norra Europas tovigaste hår. Det är varken ett bra skämt eller särskilt kul i sig – men nog inte så långt från sanningen. Det är något med mitt hårs förmåga att snurra ihop sig till små djävulsknutar så fort jag bara vrider huvudet som nästan tycks förhäxat. Oavsett vad det beror på så skapar det mycket slit i vardagen och att komma hem efter en dag på jobbet och försöka reda ut skatboet är både smärtsamt och irriterande. Ibland ger jag bara upp och klipper av tovorna. Jag har provat ungefär alla borstar i hela världen för att hitta någon som klarar av att lösa ut röran utan att skalpera mig på kuppen och alla har svikit mig (ja, till och med lovordade Tangle Teezer var för mesig för att klara det här håret!). Tills nu. Björn Axén har skapat ren och skär magi med sin Wet Hair Brush Detanglig and Blowout. Huvudet är ihåligt vilket gör att den följsamt hänger med när du borstar, piggarna tillräckligt starka för att orka dra igenom tovorna men utan att fastna i dem och därtill passar den bra även på blött hår som annars är en match i en helt annan liga. Sedan jag fick den här borsten har jag slutat våndas över att tvätta håret och behöva ta tag i kaoset – den bara reder ut allt helt smärtfritt! Jag kan inte nog understryka hur detta förändrat min vardag något otroligt! Om du har tovigt hår – köp den, bara GÖR det! Du kommer tacka mig.


Isadora Lash Energy Treatment Mascara

Emma Blomberg, moderedaktör:

Ha! Vad ska man med en transparent mascara till?, tänker du. Mycket har det visat sig. Den här lilla rackaren är både vårdande och adderar volym. Ett serum och mascara i ett, alltså. Den passar perfekt för dig som är ute efter en naturlig look, men ändå vill böja upp fransarna och få lite stadga. Och somnar du ofta med smink är det här definitivt en mascara för dig. Det gör liksom inget om du sover med den, då får dina fransar bara en härlig nattkur och du behöver inte heller oroa dig för svarta fläckar på kudden. Det bästa? Det absolut bästa? Den passar även på ögonbrynen! Jag använder den varje dag på just brynen för att fixera. Och. Jag. Älskar. Den. Till skillnad mot många bryngels jag har testat tidigare, sitter den här hela dagen. Och efter tvätt på kvällen åker den på igen för att boosta.


Color Wow Dream Coat Supernatural Spray

Louise Åström, digital redaktör:

Varje gång jag ser en produkt som påstår sig kunna bekämpa friss fnyser jag lite. Det är nämligen i princip omöjligt att tämja mitt hår. Det är självlockigt utan att vara lockigt på riktigt och varje gång jag står i motljus ser det ut som att jag har en liten gloria av friss kring mitt huvud. Vi ska inte ens prata om när jag befinner mig i länder med fuktigare luft. Nu har jag dock upptäckt en produkt som placerat sig i toppen på min ”tämja-friss-lista”. Color Wow:s dream coat spray aktiveras av värme och håller upp till tre tvättar. Spraya i håret när det är fuktigt, följt av fön och stylingverktyg. Bara vetskapen om att Chris Appleton, stylist åt både Kim Kardashian och Jennifer Lopez, älskar produkten får mig liksom att känna mig lite, lite Hollywood varje gång jag använder den.


MAC Mineralize Charged Water Skin Hydrating Mist

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Tillbringar du också en stor del av din tid framför en dator? Då kan jag rekommendera dig denna härliga Face Mist från Mac. Den är återfuktande, uppfriskande och livar upp vilken torr och tråkig hy som helst! Jag brukar spraya ansiktet med detta ansiktsvatten cirka en till två gånger per dag, ovanpå min make-up. Sprayen har en härlig och diskret doft av grön te och citrus. Jag skulle dock inte rekommendera den som primer eller setting spray, utan som en återfuktande spray då den är perfekt för att fräscha upp huden under dagen. Den innehåller en blandning av Mineralize Charged Water och rent diamantpuder vilket ger ansiktet både fukt och ett härligt lyster.


Locobase Repair

Unni Zetterling, videoproducent:

Vid den här årstiden är jag en storförbrukare av handkräm. Men har inte hittat någon som jag är helt nöjd med och så fort jag tvättat händerna så måste jag smörja in mig igen, och så pågår det fram till maj månad då det brukar bli bättre. Men nu har jag fått ett supertips från en kompis som är keramiker och det är Apotekets Locobase Repair. Nu räcker det med att smörja morgon och kväll och händerna har en skön känsla hela dagen. Locobase funkar även på läpparna, nagelbanden och liknande delar på kroppen som kan kännas torra och lite såriga. Så hejdå till alla olika former av handkrämer som lovar det ena och det andra, jag kommer att vara Locobase repair evigt trogen.


Rimmel Stay Matte Powder

Saga Aginger, praktikant:

Vinter? Vår? Vårvinter? Inkonsekvent väder är förrädiskt för oss med blandhy. En panna som glänser av överdriven talgproduktion, samtidigt som huden runt ögonbrynen och näsan fnasar sönder i brist på fukt. Hudkräm och puder säger du? Ja, för min del är de flesta hudkrämer hjälpande och återfuktande. Men att lyckas dämpa blänket utan att det resulterar i ännu ett lager torr hud är svårare att bemästra! Under flera år har Rimmels Stay Matte Powder varit min räddare i nöden! Billigt och fungerar precis som det ska. Dessutom går det att få i transparent, vilket är utmärkt om man bara är ute efter att göra sitt skinande ansikte lite mer matt.

Läs mer: Boosta huden med fukt! 6 ansiktsoljor som gör jobbet