Redaktionens skönhetstips februari 2019

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i februari

Varje månad testar vi på redaktionen flera olika produkter. Här är våra skönhetsfavoriter i februari.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i januari

Pro Filt’r Instant Retouch Concealer från Fenty Beauty

Nathalie Mark, digital redaktör:

Att det är februari kan ingen ha missat, månaden som gått sedan nyår har känts som ett halvår och det är mörkt, kallt och dassigt väder nästan jämt. Allt det gör att min hud den här tiden av året går från blek till nästan genomskinlig och det känns som påsarna under mina ögon skulle kunna hantera en rejäl storhandling på Ica Maxi. Därför blev jag så glad när jag testade den nya concealern från Fenty beauty. Inte nog med att den kommer i 50 nyanser, så man verkligen kan hitta sin match, den lyckas även med att både klara av torr och fnasig hy utan att lägga sig i veck och samtidigt vara rejält täckande. Halleluja!

Läs mer: Stramar ansiktet? Sju produkter som räddar din torra hy


The dry schampoo foam från Budgie

Jennie Sandberg, chefredaktör:

Mot slutet av varje vecka brukar jag bestå av 20% kortisol och 80% torrschampo, så alla innovativa och fettabsorberande hårnyheter tas tacksamt emot. Vältajmat att jag själv kan applådera fram den här diamanten från nya märket Budgie, som är ett svensktillverkat och veganskt dry schampoo i mousseformat. En liten skumtopp i hårbotten är allt som behövs för att ge frisyren lite konstgjord andning. Håret ser dessutom inte så dödpudrat ut som sprayvarianterna brukar lämna det. Härlig bonus att det doftar gott av persika. 200 ml kostar 120 kronor och finns på Kicks.

Oakmoss hand lotion från Arket

Emma Blomberg, moderedaktör:

Torr hud är i princip synonymt med vintern – och februari är ju på många sätt den i särklass torraste månaden. Hos mig är det händerna som skriker högst efter fukt just nu och min favoritprodukt stavas därför Arkets handlotion. Den doftar gott (varmt och träigt) och är precis lagom krämig – varken för lätt eller ”behöva stå och smörja en hel dag-tjock”. Dessutom prisvärd!


Calm Redness Relief Cleanser från Paula’s Choice

Unni Zetterling, videoproducent:

Jag använder den som enda rengöring i min kvällsrutin och den tar bort smink effektivt men är ändå skonsam. Den är snäll mot huden och stramar inte åt, precis vad man behöver under vintern.

Första gången jag använde den kändes det nästan som att ge min hud ett lugnande piller. Så glad att jag hittat denna produkt!

Läs också: Plattång, locktång och hårfön – nio stylingverktyg i olika prisklasser