Skönhetstips juli 2019

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i juli

Varje månad testar vi på redaktionen ett helt gäng olika produkter. Nedan listar vi våra absoluta skönhetsfavoriter just nu.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i juni

Dr jart+ cicapair tiger grass color correcting treatment

Nathalie Mark, ansvarig redaktör:

När det äntligen är dags för sommar och lite semester slänger jag helst bort hela min sminknecessär och går au naturelle tills hösten kommer. Jag älskar verkligen att inte behöva göra mig i ordning alls när jag svassar runt i sommarstugan och odlar mina fräknar. Men då och då kan jag ändå känna för att se lite mindre sömnplufsig ut och då har jag hittat den perfekta produkten mittemellan smink och hudvård. Nämligen krämen med det korta och koncisa namnet Dr jart+ cicapair tiger grass color correcting treatment. Det är en grön, oerhört lätt kräm som smälter in i huden och neutraliserar de något röda toner min hud antar när jag är för mycket i solen. Den blir inte alls så där läskigt grön som mer täckande cc-concealer kan vara utan blir verkligen bara som en utjämning av ens egen hudton samtidigt som den återfuktar – och har SPF 30! Underbart!


Sachajuan Hair In The Sun

Emma Blomberg, moderedaktör:

Solskydd på axlar, panna, bröst – klar? Nej, nej! De flesta av oss är ganska bra på att använda SPF – men glömmer håret och hårbotten. Har du en gång bränt hårbotten vill du aldrig göra det igen kan jag lova, och precis som huden påverkas såklart även vårt hår av UV-strålar. Jag vet inte hur det är för dig, men i slutet av sommaren har jag både slitet och frissigt hår. Mitt hår blir även galet solblekt och på noll och inga sekunder ser det ut som att jag gjort blekta slingor. Inget ont om brunt hår med oregelbundna blonda slingor – men det är inte min kopp te, så att säga. Sachajuans Hair In The Sun är en leave in-kräm som skyddar mot allt det här. Det gör att den kvalar in på förstaplatsen som favoritprodukt i juli.


RevitaLash Advanced 3,5 ml

Sofia Börjesson, digital redaktör:

Så här. Jag är gravid för första gången. Och med alla hormonförändringar, som ena sekunden ger mig glow och andra sekunden får mig att se ut som en finnig tonåring, behövde jag få känna mig lite fin. Så jag gick till närmaste butik och började förhöra mig om deras ögonfransserum.

Ja ja, jag vet. ”De drog ju tillbaka alla ögonfransserum för att de skadade ögonen” och ”när de återinfördes på marknaden var de mycket sämre” och så vidare, med mera. Jag har hört allt det där. Men jag köpte det dyra serumet ändå, och vet ni? Det funkade svinbra.

Efter att ha applicerat det varje kväll innan läggdags i två till tre veckors tid syntes en tydlig effekt; längre och fylligare fransar med en angenäm böj. Efter tre till fyra veckor kunde jag inte träffa någon utan att den gav mig komplimanger för mina fransar – med eller utan mascara på. Det här är årets bästa skönhetsinvestering för min del.


Bioregena Sunbalm Face SPF 50+

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Under denna solstarka sommar ingår solskyddsfaktor i min vardagliga hudrutin. Men vad de flesta kanske inte vet är att solkrämer är en miljöbov. Många som säljs ute i butikerna innehåller ämnen som PFAS, som är skapade i labb för att motstå smuts, fett och vatten. Men nackdelen med PFAS är att det inte bryts ner av naturen. Jag vill därför tipsa om Bioregena Sunbalm Face som är en ekologisk solkräm med SPF 50. Den innehåller endast naturliga ingredienser och är schysst mot miljön. Och till skillnad från vissa andra solkrämer med hög SPF så är denna lätt att applicera och den sjunker snabbt in i huden. Så tips till dig som vill skydda huden med gott samvete!


Smashbox Photo Finish 24 Hour Eye Shadow Primer

Unni Zetterling, videoproducent:

Att sminka sig på sommaren tycker jag kan vara en utmaning. Det är varmt och allt syns så tydligt. Ögonskuggan samlar lätt ihop sig och blir mer av ett klet på ögonlocket. Men det var innan jag testade Eye Shadow Primer från Smashbox. Nu sitter skuggan där den ska även om det är 30 grader varmt ute.

Läs mer: Dagkräm med SPF: Här är 12 dagkrämer som innehåller solskydd