Redaktionens skönhetsval oktober

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i oktober

Varje månad testar vi på redaktionen ett helt gäng olika produkter. Nedan listar vi våra absoluta skönhetsfavoriter just nu.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i september

La Roche-Posay – Effaclar DUO+

Nathalie Mark, redaktionschef:

Det är något med torr kontorsluft + torr utomhusluft på hösten som gör att min hy totalt bryter ihop. Från att ha mått som en en prins i solen är den nu ledsen och full av blemmor och finnar. Det känns ju halvkul. Så jag bestämde mig för att lösa det och dök då på en ren mirakelprodukt (jo, jag sa det!). Effaclar DUO+ från La Roche-Posay är en återfuktande ansiktskräm som reducerar oenheter i huden (som finnar och talgtilltäppta porer) och ger huden en matt och slät yta. Jag använder den på kvällen under min nattmask och på bara några dagar kunde jag se att min hud blev jämnare och finnarna långsamt försvann. Jag vet inte vad jag ska säga annat än MAGI!


Real Techniques Miracle complexion sponge

Sofia Börjesson, digital redaktör:

Jag skulle vilja slå ett slag för makeup-svampen. Det var så länge sedan jag använde svamp till min foundation (kan det ha varit i gymnasiet runt 2005?) att det nästan känns retro att gå tillbaka. På den tiden kom svamparna i spröda och smuliga trekanter och de lämnade mycket att önska, och av den anledningen sökte jag mig till alltifrån penslar till fingrar i flera år.

Men nu, efter en nästan 15 år lång paus, har jag gett svampen en ny chans. Och det verkar som att jag har missat en hel revolution på makeup-svamp-marknaden.

Jag valde en fin-svamp från Real Techniques (med fin-svamp menar jag att jag betalade nästa en hundring för EN svamp) och jag är helnöjd. Den är varken spröd eller smulig och visar inga tecken på att bli ofräsch efter en veckas användning, och den ger superbra täckning. Så nu får penslarna ge vika – svampen är tillbaka!


Paulas Choice Super Hydrate Overnight Mask

Emma Blomberg, moderedaktör:

Jag känner mig så återfuktad nu när hösten och kylan har kommit. Sa ingen någonsin. Nä, de allra flesta av oss har nu återigen blivit påminda om hur det är att leva i Sverige när temperaturen sjunker utomhus. Det torra ansiktet är tillbaka. Så, när Paulas Choice-Paula och Skincitys grundare Annika kom med nyheten att de tillsammans har tagit fram en återfuktande nattmask, ja då blev jag nyfiken. Och nu en månad senare är jag fast. Den här gelmasken ska lugna rodnader och reparera huden och när du vaknar på morgonen känner du verkligen effekten av fuktboosten. Spring och köp, den kommer bli en bra kompis i höst, jag lovar.


Weleda Almond Soothing Facial Oil

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Låt mig presentera min nya höstfavorit i badrumsskåpet: Weleda Almond Soothing Facial Oil. Denna lugnande och mjukgörande ansiktsolja är perfekt för min känsliga hy som reagerar så fort det blir kallt och torrt ute. Man kan använda den morgon och kväll innan man applicerar dag- eller nattkrämen om man vill boosta huden med ännu mera fukt. Jag tycker den är helt underbar och känner att huden blir ordentligt återfuktad utan att få ett flottigt fejs. Den innehåller bland annat ekologisk mandelolja och plommonkärnolja som gör huden mjuk och smidig. Den är dessutom doftfri vilket är ett stort plus då jag inte gillar doftstarka produkter. Jag brukar också använda oljan för att smörja in andra delar på kroppen som är extra torra. Ett annat trick är att använda ansiktsoljan till bortagning av ögon make up. Den gör verkligen susen!


Mandelic acid 5% skin prep water

Unni Zetterling, videoproducent:

Jag har en ganska känslig hud som nu när sommar övergår till höst brukar flippa ut totalt. Jag fick Mandelic acid 5% skin prep water som ett prov efter en beställning av en helt annan produkt och efter att ha testat den två gånger skickade jag genast efter en stor flaska. Jag har precis börjat använda den men märker genast en skön känsla och huden känns mjuk och tar bort yttorrhet. Jag hoppas på att ta mig genom hösten med ett nytt glow tack vare den här produkten.

Läs mer: 7 populära serum i höst – för dig med torr hud