Skönhetsprodukter tips

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i oktober

Varje månad testar vi på redaktionen flera olika produkter. Här är våra absoluta skönhetsfavoriter inför oktober.

Läs också: Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i september

Skin Treat Clear & Pure Enzyme peeling

Emma Blomberg, moderedaktör:

Rengöring, peeling, serum och AHA-syra – för kroppen! Ja, jag älskar att rådande hudvårdstrend nu letar sig till andra delar av kroppen än bara ansiktet. Kicks nya skönhetsmärke Skin treat tar tillvara på trenden och gör veganska produkter för just kroppen. Med hösten kom kylan och med kylan kom en torrare hud – åtminstone för mig. Därför är jag extra besatt av deras kroppspeeling med AHA-syra och kommer använda den hela oktober. Huden blir sådär len, du vet sådär som man vill att den ska vara. Att det dessutom är veganska produkter helt fria från parabener och sulfater – till en hyfsat billig peng – gör dem ju inte mindre älskvärda. Doftar gott gör de också! (Läs mer om serien här!).

Läs mer: Stramar ansiktet? Sju produkter som räddar din torra hy


Clarins Beauty Flash Balm

Jennie Sandberg, chefredaktör:

Hej hösten! Jag tar emot kyligare luft och blekare ansikte med öppen famn – för nu kan jag jobba med en mer färgstark palett igen. Men ska slutresultatet bli ett top face behöver det vara en bra canvas, och det får jag bara genom ett bra primer. Jag har provat många, men återkommer alltid till min favorit Beauty Flash Balm från Clarins. Den slätar ut, återfuktar och piggar upp – och fungerar utmärkt som snabblyft en trött morgon. Men framför allt gör den jobbet i det dolda: för ALLT sitter bättre och längre när den här primern får vara chef.


Superberry Hydrate and Glow oil från Youth to the People

Nathalie Mark, digital redaktör:

Så fort det blir höst börjar min hud så smått krackelera och falla isär. Och då behöver jag något mer än bara en bra fuktkräm – jag behöver ett riktigt gott oljeserum. Enter: Glow oil. Jag har tidigare varit lite skeptisk mot olja eftersom jag är rädd att det ska kännas flottigt och lägga sig på ytan snarare än att sjunka in – så fel jag haft! Den här oljan passar alla hudtyper, absorberas supersnabbt och innehåller goa antioxidanter och c-vitamin som ger huden den boost den behöver. Dessutom ger den ett gudomligt glow och kan lätt mixas med din foundation om du vill få ännu mer lyster. Hösten är räddad!


L’oreal Paris color riche matte scarlet silhouet

Sara Zettergren, digital redaktör:

Även om hösten är mysig så kan den också vara ganska tråkig. Därför är min favoritprodukt i oktober ett rött läppstift. Min absoluta favorit är L’oreal Paris color riche matte i färgen scarlet silhouet. Det har superbra pigment, är lätt att applicera och känns lätt på läpparna. Röda läppar piggar både upp en trist outfit men gör också att du ser pigg ut!


Définicils Mascara Black

Unni Zetterling, videoproducent:

Mascaran jag alltid återvänder till. Jag har testat så många olika, men inget bräcker Définicils Mascara. Den sitter när den ska sitta och den är enkel att få den när man vill bli av med den. Fransarna separeras fint och jag tycker den bygger en snygg längd. En mascara som är snäppet dyrare men så värt sina pengar, gör underverk från början tills den torkat bort.

Läs också: Läppstift, choklad eller sandelträ? Baaam har testat H&M:s nya parfymer

Läs också: Djurmönstrat är höstens stora trend – här är 11 snygga köp