Redaktionens val: Produkterna vi inte klarar oss utan i september

Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i september

Varje månad testar vi på redaktionen ett helt gäng olika produkter. Nedan listar vi våra absoluta skönhetsfavoriter just nu.

Läs också: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i augusti

Make The Make Ceramide Elastic Concealer

Nathalie Mark, redaktionschef:

Det kanske är jobbstressen som börjar ta ut sin rätt men det senaste året har jag blivit besatt av att hitta den perfekta concealern. Jag har provat allting från H&M:s budgetvänliga till snordyra från YSL. Och inget har funkat. Förrän jag upptäckte Ceramide Elastic Concealer från Skincitys nylanserade make up-linje Make The Make. Bakgrunden till deras lansering är att presentera smink som även är hudvårdande och något i den kombon har skapat concealer-magi. Jag, som sällan använder något annat än hudkräm som bas, vill att concealern ska smälta in bra i huden, inte bli för torr och inte lägga sig i vecken kring ögonen men heller inte vara för tunn så att den inte täcker. Allt detta lyckas denna concealer med. Den glider på som smör i solsken, känns knappt på huden och dessutom är den uppbyggningsbar så vill du ha lite mer täckning är det bara att ta ett lager till. Det enda negativa är att det bara finns ett fåtal färger än så länge, men för mig som är rätt blek och därtill har en gul underton är N3 perfekt.


Skin treat Nutrient Enriched Face Cream

Sofia Börjesson, digital redaktör:

Jag har cirka världens mest komplicerade hud. Jag får eksem, är megatorr, får finnar och blir dessutom superröd så fort en produkt landar på min hy. Mina värsta vredesutbrott i livet har därför riktats mot personer (män) som gärna splainar mig om min hud. Typ att jag ”använder för mycket produkter” och dylikt.

TACK. ALLA. MÄN. JAG. NÅGONSIN. KÄNT. För denna ovärderliga information. Jag ska genast briefa min hudläkare.

WOW, vad jag gjorde det här till en terapisession? KUL! Välkomna in i min gravidhjärna. Nu ska jag tipsa om hudvård!

I måndags började jag med Skin Treats nya ansiktsserie (det är Kicks egna märke och prislappen är således minst sagt angenäm). Grejen med den här serien är att produkterna går att blanda för riktad effekt. Det är såklart DRÖMMEN för en person som jag, som ena dagen behöver tre miljoner liter fukt, andra dagen vill dämpa rodnad och tredje dagen duttar tandkräm på finnar.

Jag använder Skin Treats fetaste kräm tillsammans med tre serum: ett med c-vitamin, ett med anti-redness och ett tredje med extra fukt.

Jag vet att jag inte ska ropa hej efter bara en vecka, men jag är minst sagt glatt överraskad hittills. KAN det vara så att jag har hittat hem? Och att ”hem” var ett helt veganskt budgetmärke? Håll tummarna för mig!


Oriflame Hydra Matte Balancing Day Fluid

Emma Blomberg, moderedaktör:

Och så var vi här igen då. Jag säger att jag inte gillar glossy-trenden. Du skakar på huvudet. Jag säger att jag gillar matt hy. Du säger att jag inte förstår. Det är klart att jag förstår att rådande skönhetstrend handlar om glow och inte… oljigt glans. Men HUR LÄTT ÄR DET att få det ena utan det andra? Inte alls för mig! Så, jag eftersträvar en matt finish och eftersom jag inte älskar smink – och därför inte vill applicera en grävskopa med puder eller foundation varje morgon – ler jag nöjt när mattande effekt finns i mina hudvårdsprodukter. Oriflames Hydra Matte Balancing Day Fluid är en lätt dagkräm som återfuktar samtidigt som den motverkar överproduktion av olja och ger en matt finish. Tack och bock!


VITA C concentrated corrective serum

Annie Li Eriksson, digital redaktör:

Säg hej till min nya bästa vän: VITA C concentrated corrective serum från spanska PH-formula. Två droppar av denna och du får en omedelbar lyster som håller hela dagen. I vanliga fall märker jag helt ärligt knappt huruvida en produkt gör någon skillnad rent utseendemässigt. Men detta serum gör verkligen susen! Den doftar lite svagt av citrus och huden känns pigg, fräsch och otroligt återfuktad efter applikationen. Förutom c-vitamin innehåller den peptider, antioxidanter, hyaluronsyra samt Ginko Biloba-extrakt. Serumet skyddar dock inte mot solen, så glöm inte att smörja in ansiktet med en dagkräm som innehåller UV-skydd så att c-vitaminet bevaras i huden. Priset är rätt saftigt, 789 kronor kostar den. Men är man ute efter glow och en rejäl fuktboost så kan jag starkt rekommendera denna.


Lanza Healing Moisture Moi Moi Hair Masque 200ml

Unni Zetterling, videoproducent:

Efter en sommar med sol, vind och salta bad, håret i diverse olika tofsar och med snoddar som sliter, så är den här fuktbomben en riktig räddning. Börja med att prova Lanzas hårmask innan du klipper av dig ditt torra barr. Håret blir fantastiskt återfuktat utan att tyngas ned – en riktig höjdare!

Läs mer: Dagkräm med SPF: Här är 12 dagkrämer som innehåller solskydd