cara delevingne ögonbryn

Därför kan rödlök ge dig fylliga ögonbryn

Om du trodde att du visste allt om beauty - tänk om. Nya rönet är att rödlök kan ge dig fylligare och tätare ögonbryn.

Ångrar du också att du noppade bort större delen av dina ögonbryn när det begav sig? Nu menar beautyprofilen Farah Dhukai att hon har lösningen på problemet. På sin Instagram delade hon en video där hon gnuggar rödlök mot ögonbrynen, ett knep som ska få ögonbrynen att växa snabbare och bli fylligare.

”Löksaft innehåller svavel som snabbar på hårväxten och gör den tätare”, hävdar hon. Och trots att det kan låta knasigt finns det faktiskt flera, bland annat forskare, som menar att det kan hjälpa mot gles hårväxt.

Lök har faktiskt använts i flera fall där personer har drabbats av alopeci, en sjukdom som gör att du tappar allt hår på kroppen. 2002 utfördes en studie där 23 patienter behandlades med lökjuice på kroppen två gånger om dagen i två månader, och efter fyra veckor ska 73,9% ha fått mer hårväxt.

”Anledningen till att lökjuice fungerade mot alopeci var för att svavlet i öken är antiinflammatoriskt och kan hjälpa”, säger dermatologen Kavita Mariwalla till Allure. Dock tror hon inte att lök hjälper nämnvärt mot glesa ögonbryn.

”Det gör ingen skada, men jag tror inte att det hjälper heller”, säger hon och understryker att du bör se till att inte få lök i ögonen – det svider.

Läs även:
Sju vitaminer som får håret att växa snabbare
Tvätta håret på rätt sätt – så gör du
Fem märkliga beautyhacks från kändisvärlden

Foto: All Over Press