Motverka elektriskt hår

Jo, det går att undvika elektriskt hår – så här gör du

Säsongen för elektriskt hår är här. Men det finns sätt att bli av med statiskt och flygigt hår. Vi ger dig knepen som faktiskt fungerar.

Den är här nu. Årstiden som medför elektriskt och flygigt hår. Baaam vet hur du förebygger att håret blir statiskt och har dessutom bästa (bästa!) nödknepet när elektriskt svall är ett faktum.

Letar du efter ännu fler hacks och tips? Här hittar du våra bästa skönhetstips!

Fukt, fukt, fukt!

Att ditt hår blir elektriskt beror i nio fall av tio på att det är uttorkat. Tillför därför extra mycket (alltså, extra mycket) fukt under vinterhalvåret. Använd fuktgivande schampo och balsam, satsa på produkter med bra kvalité för bästa resultat, och använd en återfuktande inpackning en till två gånger i veckan.

1. Balsam som motverkar elektricitet och återfuktar håret, från Vision Haircare. Köp det här (reklamlänk från Adtraction).

2. Ett parabenfritt balsam som rengör och återfuktar, från Balmain. Köp det här (reklamlänk från Adtraction).

3. Sulfatfritt schampo som återfuktar intensivt från REF. Köp det här (reklamlänk från Adtraction).

4. Schampo från Björk som motverkar frizz och statisk elektricitet. Köp det här (reklamlänk från Adtraction).

Hårolja

När håret är elektriskt blir det ofta flygigt. Ett knep att bli av med det är att använda produkter som tynger ner dina hårstrån. En hårolja dämpar friss och ger samtidigt lyster till din frisyr. Använd 2-3 droppar och krama i torrt hår. Om du vill ge håret en ordentlig fuktboost för att förebygga statiskt hår kan du applicera oljan i fuktigt hår, vrida en varm handduk runt huvudet och låta verka i 20 minuter. Tvätta sedan håret som vanligt.

1. Återfuktande olja som motverkar frissighet, från Björn Axén. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

2. Vårdande hårolja som ger glans till håret, från Wella. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

3. Hårolja som reparerar skador och tillför Keratin, inifrån och ut. Från Lanza. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

4. En vårdande oljebehandling för alla hårtyper, från Moroccanoil. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).
Spraya din borste

Ett smidigt knep som faktiskt gör underverk är att spraya lite hårspray på din hårborste innan du borstar igenom ditt svall. Då många spray har uttorkande effekt på håret och hårbotten kan det vara värt att lägga en extra slant på en vårdande produkt som skyddar dina hårstrån.

1. Hårspray från Kevin Murphy, köp den här (reklamlänk från Adtraction).

2. Mjukgörande hårspray från ghd. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

3. En vårdande hårspray från Maria Nila. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

4. Hårspray som motverkar fukt från Goldwell. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).


Undvik starka produkter

Produkter som innehåller alkohol och ämnet sodium lauryl sulfate, vilket förkortas SLS i innehållsförteckningen, är uttorkande för ditt hår och din hårbotten. Försök därför undvika starka produkter om du ofta lider av elektriskt hår.


En smart quick-fix

Om ditt hår står åt alla håll när du kommer till jobbet på morgonen och du behöver en quick fix, kan du använda handkräm. Tryck ut en klick handkräm i handen och värm mellan handflatorna, för att sen applicera i längderna. Det gör att ditt hår tyngs ner och blir mindre elektriskt. Undvik dock hårbotten, annars är risken att krämen gör att håret ser fett ut.

Foto: IBL