Så blir du av med påsar och mörka ringar under ögonen

10.3660667a

Trött på påsar och mörka ringar under ögonen?

Har du problem med påsar under ögonen? Svullna ögon och mörka ringar under ögonen är vanliga skönhetsproblem som kan bero på många olika saker – allt från allergier till kostvanor. Som tur är finns det en hel del saker du kan göra för att bli av med de irriterande påsarna – här är 9 superknep som fungerar!

Läs även:
Alltid trött? Här är de 6 vanligaste orsakerna
8 saker du kan äta för att få ditt hår att växa snabbare

1. Lägg din ögonkräm i kylen.

Kyla är a och o om du vill få ner svullnaden kring ögonen, så ett tips är att förvara din ögonkräm i kylen. På det sättet är krämen alltid kall när du behöver använda den, samtidigt som du vårdar det känsliga området kring ögonen.

2. Drick mycket vatten.

Helst 8 glas per dag.

3. Ät en allsidig kost.

Brist på olika vitaminer kan orsaka mörka ringar under ögonen, så ät en allsidig kost med mycket grönsaker och frukt. Se också till att undvika en saltrik kost, som också kan bidra till påsarna under ögonen.

4. Se över val av ansiktskräm.

Är du ofta svullen runt ögonen? Då kan det vara en bra idé att se över dina val av hudvårdsprodukter. Vissa kan reagera på särskilda ämnen i krämer samt även om ögonkrämen är alltför fet.

5. Kolla upp om du har någon matallergi.

Glutenintolerans kan ibland ge påsar under ögonen, även om huvudsymptomet är problem med magen. Ibland kan svullna ögon bero på att du har en allergi. Rådgör med en läkare om du misstänker en allergi.

6. Använd ”skedtricket”.

Se till att alltid ha två skedar i frysen som du kan lägga på ögonen på morgonen i ett par minuter. Ett beprövat knep som snabbt biter på svullnaden.

7. Sov minst 8 timmar per natt.

Se till att få 6-8 timmars sömn per natt. Brist på sömn kan nämligen göra så att blodådrorna under ögonen utvidgas, vilket ger huden under en mörk nyans.

8. Välj rätt concealer.

Med en concealer döljer du snabbt de mörka ringarna och påsarna under ögonen. Välj gärna en variant som är speciellt anpassad just för ögonen då dessa oftast har en lättare formula som inte lägger sig i fina linjer och dessutom innehåller ljusreflekterande pigment. Arbeta med lätta rörelser in concealern med en pensel för bäst resultat.

Läs också: Bästa concealern någonsin är utsedd – stort test (länk till ELLE)

9. Gurkskivor och tepåsar kan hjälpa.

Gurkskivor på ögonlocken i några minuter kan göra underverk för mörka ringar. Detsamma gäller för en urkramad, kall tepåse.

Generate (1)

Stoppa in din ögonkräm i kylen för att motverka påsar under ögonen! Ögonkräm från Lume, 185 kr på Kicks.

Läs även:
Alltid trött? Här är de 6 vanligaste orsakerna
8 saker du kan äta för att få ditt hår att växa snabbare

Av: Malin Ny Foto: All Over Press