Artikeln innehåller reklamlänkar
Så lockar du håret med plattång

Så enkelt lockar du håret med plattång

Snygga och festliga lockar fixar du enkelt med plattången. Kolla in vår video för att se hur man gör.

Att locka håret med en plattång är enklare än vad du kan tänka dig när du väl fått in tekniken. Ta en slinga hår och börja vid hårrötterna, vrid sedan plattången i den riktning du vill ha din lock. Följ med hårslingan ner till topparna med plattången och vips har du en perfekt lock.

Tips! Om du inte vill ha superlockigt hår är det bara att ta en borste och borsta ut dem efter önskat resultat. Tänk på att låta lockarna svalna innan du borstar ut dem bara – för bästa hållbarhet. Kolla in videon ovan för att se exakt hur du gör.


Tre tips på plattänger du kan locka håret med


1. Nyhet för alla plattångsälskare! Stylingverktyg från Ghd som håller temperaturen 185 grader, vilket är den optimala temperaturen för att håret ska hållas platt eller lockigt länge. Det här är ett av de verktyg vi på redaktionen har testat själva och tycker om. Läs mer och köp här. (länk till butik)


2. Bra budgetval! Plattång från Obh Nordica med rundade kanter för att smidigt kunna användas för att både platta och locka. Verktyget har också en extra lång sladd. Läs mer och köp här. (länk till butik)


3. För dig som har färgat hår: Plattång från Remington med skyddande teknologi som som ska göra att färgat hår håller sig färgat längre jämfört med om du använder klassiska plattänger. Läs mer och köp här. (länk till Nordicfeel)

Läs mer:
Jag grät på sex bröllop förra året – den här vattenfasta mascaran var min bästa vän
Redaktionens val: Skönhetsprodukterna vi inte klarar oss utan i maj
Fläckig eller ojämn brun utan sol? 6 tips som räddar dig!
Så får du längre och tjockare hår – 16 produkter som hjälper