produkter för tunt hår

Bild: TT

Så får du ditt hår att kännas tjockare – produkterna som hjälper

Det finns produkter som kan få vilket hår som helst att kännas både tjockt och fylligt. Här är tips på produkter som kan hjälpa dig på vägen och bidra till det där drömmiga svallet.

Att få till volym i håret är något många önskar – kanske speciellt om du från början har ganska tunt och livlöst hår. Det finns flera knep att ta till och produkter att använda sig av, det gäller bara att hitta rätt.

Bästa hårprodukterna för tunt hår

Det finns flera olika produkter som bidrar med volym och fyllighet – både schampo, stylingprodukter och sprayer. Vill du maxa volymen rejält så skulle vi tipsa om att tvätta håret med ett volymschampo och sedan föna håret med en volymspray eller stylingprodukt i.

Stylingprodukt som skapar volym och fyllighet

Det finns olika krämer som passar de flesta hårtyper. Om du har tunt hår eller letar efter något som ger volym direkt kan det vara bra att söka efter produkter som inte tynger ner håret – men som ändå skapar volym och fyllighet. Ett plus i kanten är om krämen skyddar mot värme!

Den här produkten ökar hårets volym och skapar känslan av naturligt tjockt hår. Den är från Sebastian Professional och du kan köpa den här (reklamlänk från Adtraction).

Ett stylingserum för fint och tunt hår som adderar volym och tjocklek till håret, samt vård och glans. Den kommer från Toppik och du kan köpa den här (reklamlänk från Adtraction).

Schampo och balsam för tunt hår

Det kan kännas som en tråkig sak att lägga pengar på men det kan ge mer effekt än vad du tror. Testa dig fram i hårvårdsdjungeln men tänk på att alltid välja ett schampo och balsam som är framtaget för just din hårtyp – för bästa effekt.

Schampo och balsam som ger struktur och glans åt tunt hår som kan kännas livlöst, från REF. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

Schampo och balsam speciellt utformade för tunt och fint hår som reparerar och återbygger hårets textur, från Löwengrip. Här kan du köpa dem. (reklamlänk från Adtraction)

Volymgivande schampo och balsam för tunt hår som har återfuktande egenskaper, från Tigi Bed Head. Här kan du köpa dem (reklamlänk från Adtraction).

Volymspray för tunt och fint hår

Om du suktar efter ett fylligt svall kan ett bra tips vara att investera i något som hjälper att få upp volymen på en gång – vilket kan ge illusionen av ett tjockare resultat. För att lyckas med det kommer en volymspray att vara din bästa vän. Se några utvalda favoriter här nedan.

Volymspray med rotlyftsteknologi som ger maximal volym åt håret, från Sebastian Professional. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Vårdande spray som ger kraftig volym till ditt hår från Maria Nila. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Spray som ger volym och textur från Balmain– perfekt till frisyrer som ska hålla länge. Köp den här (reklamlänk från Adtraction).

Relaterade artiklar

8 täckande foundations som håller hela dagen

Därför ska du aldrig borsta håret på morgonen

11 hudvårdstips för dig med fet eller oljig hy