Så får du drömsvallet! Tips och trix för att få tjockare hår

Denna artikel är ett annonssamarbete med Priorin.

Denna artikel är ett annonssamarbete med Priorin.

Drömmer du om tjockare och fylligare hår? Vi har knepen som fixar det både direkt och på lång sikt.

Rätt hårprodukter
En grundförutsättning för ett friskt och välmående hår är rätt produkter som vårdar och inte tynger ner ditt hår. Fråga din frisör om hjälp om du är osäker vad just du behöver. Försök att inte tvätta håret mer än två till tre gånger i veckan. Däremellan kan du använda torrschampo. Det inte bara håller ditt hår fräscht mellan tvättarna, det gör även under för volymen.

Tvätt och fön

Börja med att tvätta håret med volymgivande schampo och balsam och applicera sedan spray eller mousse för ökad volym vid rötterna innan du fönar det torrt. Det klassiska knepet att föna håret med huvudet uppochner fungerar. Med en stor rundborste kan du dessutom hjälpa till att lyfta håret ytterligare samtidigt som du fönar det.

Styling

Ett lockigt hår ser automatiskt tjockare ut. Det finns en uppsjö av locktänger och hårrullar på marknaden, men du kan även testa att sova med håret i en lätt fuktig knut eller fläta. Tänk på att fästa den högt upp. Tupera håret lätt vid rötterna eller använd en speciell volymtång för extra volym.

Extensions
Om du vill ha dramatiskt längre eller fylligare hår kan extensions vara ett alternativ. Det finns både tillfälliga extensions som du snabbt och enkelt fäster och tar ur själv, eller permanenta som sys eller limmas på ditt eget hår och håller i upp till tre månader. Det sliter dock ganska mycket på håret och är ingen bra lösning i längden.

Kosttillskott
Om du vill ha välmående och livskraftigt hår på lång sikt är kosttillskott ett utmärkt hjälpmedel. Priorin är ett kosttillskott för hår och hårrötter som behöver extra näring. Formulan innehåller biotin som bidrar till att bevara en normal hårväxt, hirsextrakt, aminosyran L-cystin och pantotensyra (B5-vitamin). Dessa ämnen tillför näring inifrån, direkt till hårroten och bidrar till att håret bibehålls så välmående som normalt hår ska vara.

Mer om din hårhälsa!
Tappar du hår, upplever du att ditt hår har förändrats till det sämre eller är du nyfiken på metoder och produkter som kan påskynda hårets tillväxt och förbättra dess hälsa? Här har MåBra i samarbete med kosttillskottet Priorin samlat material för dig som vill lära dig mer om hårets hälsa och vad du själv kan göra för att få ett vackert, starkt och livskraftigt hår – resten av livet.
Läs mer här!

Fakta Priorin®

Hårets långsamma tillväxt gör att kosttillskottet bör användas under minst 60-90 dagar för att uppnå bästa resultat.

Godkänd för vuxna och barn över 11 år. Priorin säljs på apotek, hälsokostbutiker och online såsom www.apotea.se.

Priorin kan användas under amning men gravida bör rådfråga läkare/barnmorska. Produkten bör inte användas om man är allergisk mot innehållsämnena.

Köp Priorin till ett riktigt bra pris på apotea.se, klicka här!