Så får du solbrännan att hålla så länge som möjligt

Så får du solbrännan att hålla så länge som möjligt

Håll liv i din solbränna även efter att semestern är slut – Baaam har bästa knepen.
3 hudvårdstips för dig med mogen hy
1:59

Efter reklamen: 3 hudvårdstips för dig med mogen hy

(1:59)

Slå på ljud
Det är inte alltid enkelt att veta hur man ska ta hand om sin hud, eller vilka produkter man ska använda. Här är tre tips på vad du bör tänka på, och produkter du kan använda för en mogen hy.

När sommaren börjar lida mot sitt slut är det ofrånkomligt att solbrännan börjar göra detsamma. Men att få brännan att hålla längre är inte alls omöjligt – det kräver bara sina knep. Baaam har fyra tips som gör att solbrännan håller så länge som möjligt.

Läs mer: Stjärnfrisörens tips: Så räddar du ditt slitna sommarhår

Återfukta mer

Under semestern kan vi bara gissa att det blev ren rutin att smörja in dig med fuktgivande krämer varje kväll. Men glöm inte bort att det är minst lika viktigt att fortsätta med när vardagen knackar på för att behålla brännan. Skrubba bort eventuella flagor (hey, brännan försvinner inte av enkel peeling – den sitter djupare än så) och fortsätt fuktboosta varenda dag.

Duscha kortare

Att torka ut huden är en riktig bov i dramat om du vill behålla brännan. Långa, varma duschar är (tyvärr!) en riktig fukttjuv som du borde göra slut med när du vill vara brun längre. En kallare dusch är mindre uttorkande, men tycker du att det är allt för obehagligt kan du försöka snabbduscha för att behålla fukten.


Läs på innehållsförteckningen

Vad innehåller egentligen dina produkter? Salicylsyra förnyar hudens lager och gör att brännan försvinner fortfarande. Ingrediensen hittar du ofta i akneprodukter och djuprengörande masker, så släng ett extra öga på innehållsförteckningen om du vill vara på säkra sidan.

Brun utan sola

Hey, bara för att sommaren är över behöver du självklart inte bli blek. Brun utan sol är som en charterresa året om på tub, och de bästa varianterna fuskar fram en snygg, solkysst hy. Behåll brännan genom att använda gradvis brun utan solande produkter och gå över till ren BUS när brännan har bleknat bort helt.

Foto: IBL