Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du sommarens snyggaste volym i håret

Ett svall med extra mycket volym är helrätt i sommar. CHIC har knepen som maxar, bygger upp och ger dig sommarens absolut snyggaste volym i håret.

I sommar vill vi ha hår med mycket volym, body och bounce. Så omfamna din naturliga textur och gör det mesta av barret du bär! Här är knepen som skruvar upp volymen till max, skräddarsydda efter just din hårtyp.

Din hårtyp: Lockigt hår och afro-hår

Så stylar du lockigt och afro-hår

Grattis, det genetiska lotteriet har gett dig ett rejält försprång! Satsa på att definiera dina lockar genom att applicera en lockcrème när håret fortfarande är fuktigt. Krämen motverkar friss och gör så att dina lockar håller ihop bättre och får mer stuns. Låt sedan håret självtorka för en naturligt lockig look, eller blås det torrt med en diffuser för att jobba upp volymen till max. Metoden är mycket enkel: lägg håret på det trattformade munstycket och blås det torrt underifrån. Och om du vill ge lockarna ett lyft under dagen kan du göra touch-ups med en locksprej som definierar och motverkar friss.

Produkterna du behöver:

Lockcrème, Kérastase, “Curl Fever” (länk till butik), 299 kr

Locksprej, Kevin Murphy ”Killer Curls” (länk till butik), 295 kr

Hårtork med diffuser, ghd Air Professional Hair Drying Kit (länk till butik), 1399 kr

Din hårtyp: Vågigt självfall

Så får du volym i vågigt hår:

Du som har ett naturligt vågigt hår med självsvall kan dra nytta av att grunda med ett volymbyggande schampo och balsam som ger ditt barr ännu mer body. Massera därefter in en volymmousse i ditt handdukstorkade och fortfarande fuktiga hår. Vänd huvudet upp och ner och blås torrt med hårtorken samtidigt som du kramar håret med fingrarna för att förstärka hårets naturliga vågighet. Fixera sedan svallet genom att spreja håret med lite saltvattensprej som ger stadga och framhäver den vågiga texturen för en bohemiskt surfig volym-look.

Produkterna du behöver:

Volymmousse, Lernberger Stafsing, “Fiber Mousse Volumizing & Thickening” (länk till butik), 189 kr

Volymschampo och balsam, Maria Nila (länk till butik), 599 kr

Saltvattenspray, Björn Axén (länk till butik), 140 kr

Din hårtyp: Fint/tunt hår

Så får du volym i tunt hår:

A och O för finare och tunnare hårkvaliteter är att använda lättare stylingprodukter som inte tynger ner håret och att värmestyla på svagare värme. Börja med att spreja ditt fuktiga hår med en volymsprej med värmeskydd. Om du har tid och tålamod så kan du lägga upp håret på värmespolar. Ett snabbare och smidigare sätt att värmestyla fram volym är att investera i en värmeborste som du använder på samma sätt som när du fönar håret med en rundborste. Dela upp håret i passéer som du sedan rullar upp, en efter en på värmeborsten i motsatt riktning som håret växer. Avsluta med att spreja lite volympuder i hårbotten för ett volymsvall à la Versace!

Produkterna du behöver:

Volympuder, L’oréal Professionnel (länk till butik), 139 kr

Volymgivande spray, Matrix (länk till butik), 175 kr

Keramisk varmluftsborste till budgetpris, Babyliss (länk till butik), 299 kr

Din hårtyp: Kort hår

Så får du volym i kort hår:

En kortare frisyr med lekfull volym, lugg och lättare lockar är väldigt trendrätt i vår! Ett smidigt sätt att ge liv och rörelse till din pagefrisyr är att grunda med ett volymgivande schampo och balsam. Spreja sedan ditt handdukstorkade hår med en textursprej som jobbar för att ge ett glatt och platt hår mer fyllighet och stadga. Blås håret därefter lite lätt med hårtorken och jobba sedan igenom håret med en locktång på svag värme. Håll tången i lodrät riktning och tänk på att vara lätt på handen och att inte tånga topparna för en mer “ofixad” känsla à la Alexa Chung. Har du lugg kan du även locka till den lite lätt. Avsluta med att kamma igenom håret med fingrarna och fixera frisyren med lite hårsprej.

Produkterna du behöver:

Locktång, Ghd, “Creative Curl Wand” (länk till butik), 1699 kr

Textursprej, Amika (länk till butik), 89 kr

Hårssprej, Bumble and bumble, “Thickening Hair Spray” (länk till butik), 135 kr

Foto: IBL

Av: Filippa Berg