Artikeln innehåller reklamlänkar
Färga ögonbryn och ögonfransar hemma

Så färgar du dina ögonbryn och ögonfransar hemma

Sminkar du dina bryn och fransar varje dag? Är du trött på att lägga massa onödig tid och energi på det? Då är det dags att satsa på en hemmafärgning! Här tipsar vi om fem prisvärda produkterna som fungerar.
Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsar
1:11

Efter reklamen: Så applicerar du lösögonfransar – Make-up artisten tipsar

(1:11)

Slå på ljud

Att färga sina bryn och fransar är extra populärt när sommarhalvåret drar igång – något som kanske beror på att det går att båda sola och bada utan att det försvinner.

Hur färgar man sina bryn och fransar hemma?

Först och främst är det viktigt att läsa instruktionerna noga på förpackningen du köper, och att allergitesta så du inte får några utslag. Vanligtvis går det väldigt snabbt att färga bryn och fransar, och därför gäller att du har läget under kontroll innan du börjar smeta på färg. Något som också är vanligt är att färgen gärna fastnar på huden, så kommer det färg utanför brynen exempelvis så ta bort det snabb med en tops eller bomullspad.

Nedan tipsar vi om olika alternativ för hemmafärgning – scrolla ner och läs mer!

1. Permanentfärgning från Coloran

Den här brynfärgen från Coloran ger ett resultat som håller länge, enligt förpackningen upp till 4–6 veckor. Färgen, som finns i nyanserna brun, brunsvart, svart och mörkblond, är relativt enkel att blanda och applicera och ger ett snyggt, jämnt resultat. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

2. Snabbfärgning från Coloran

Hos samma varumärke finns även en färgning som fungerar lika bra till dina fransar som bryn – och som dessutom bara ska ta tre minuter. Till skillnad från den föregående kommer den här i två olika nyanser – brunsvart och svart – men den är samtidigt både billig och perfekt att använda när du har ont om tid! Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

3. Bryn- och fransfärg från Depend

Den här färgningen finns också i fyra olika nyanser, närmare bestämt brun, mörkbrun, brunsvart och svart, och går att använda på både ögonfransar och ögonbryn. En färgning tar cirka fem minuter och du kan själv avgöra hur intensiv färgen ska bli genom att styra antal minuter färgen verkar. Resultatet ska hålla i upp till sex veckor. Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

4. Frans- och brynfärg från RefectoCil

Den här produkten finns i hela nio nyanser – allt från blond och svart till röd och blå. Så om du är sugen på att bleka eller färga dina ögonbryn eller fransar så är det här produkten för dig. För att den här färgen ska fungera så behöver du oxidant, något som du kan köpa till. Men trots det har den här produkten fått riktigt bra betyg! Resultatet ska hålla i upp till sex veckor, läs mer och köp den här (länk till Lyko). Oxidanten hittar du här (länk till Lyko).

5. Depends Eyebrow Pomade – fixering och färgning i ett

Den här färgen är till för dina ögonbryn och är en 2-i-1 produkt där dina ögonbryn både färgas och fixeras. Så, behöver dina bryn ett rejält lyft här och nu? Då är det här produkten för dig! Den kommer i sex olika färger – ebony, dark browm, medium brown, soft brown, caramel och taupe.

Den här färgen tvättar du bort när du vill sminka av dig, det är med andra ord ingen permanent färgning. Läs mer och köp den här (länk till Lyko).

Foto: TT

Bada i turkost vatten – här är Sveriges finaste kalkbrott och laguner
1:28

Efter reklamen: Bada i turkost vatten – här är Sveriges finaste kalkbrott och laguner

(1:28)

Slå på ljud
Relaterade artiklar
Bäst i test: Budgetmascarorna vi älskar!
Stort test: Tandblekning – vilken metod är bäst?