Så fixar du Jennifer Åkermans glow – på ett kick

Modellen och bloggaren Jennifer Åkerman har inte målat tånaglarna på sex månader och är ointresserad av smink. Men hon tar hand om sin hy. Här är hennes beautyfavoriter.

Läs även: 11 enkla skönhetsknep (som verkligen gör skillnad)

Hur ser din signaturlook ut?

– Jag brukar köra en väldigt enkel look. Lumenes dagkräm med SPF 15 som grund, ett tunt lager med foundation, lite ögonbryn och mascara. Som tur är har man alltid lite färg i Los Angeles så man behöver inte massor med smink. 

Du har så fin hy. Gör du något särskilt för att ta hand om den, typ går på ansiktsbehandling?

– Nej, ingenting sånt. Jag använder mycket kräm liksom. Jag tvättar aldrig av mig utan att sätta på kräm efteråt. Och jag dricker faktiskt mycket vatten också. Typ för mycket vatten för jag är alltid kissnödig. 

Är du intresserad av smink?

– Nej, det kan man inte säga. Det är inte så att jag måste prova den nya ögonskuggan. Men det som är kul att prova är olika läppfärger. Min favoritfärg är lite orangerosa/korall.

Har du gjort någon riktig skönhetsmiss, typ färgat håret i en konstig färg?

– Jag färgade håret rött för två år sen, men det tycker jag blev skitsnyggt. Det blev som en toning och höll två–tre månader. Jag tyckte om det och vill absolut göra det igen. 

Dina ögonbryn är jättesnygga. Gör du något särskilt med dem?

– Jag brukar bara noppa där man ser att det inte ska vara hår och fylla i runt omkring mitt ärr och förlänga lite på sidorna.

Föddes du med ditt ärr?

– Nej, jag ramlade in i en bordskant när jag var fyra och sen har det inte växt hår där igen. 

Har du någon favoritparfym?

– För ett par år sedan fick jag en parfym av min halvbrorsas flickvän, ”Pleasures delight” från Estee Lauder. Men den görs inte längre, det är skitsynd! Så jag behöver faktiskt en ny parfym. Men jag gillar mjuka parfymer.

Du känns väldigt low maintenance när det gäller smink. Är du en nageltjej istället?

– Jag är nog så långt ifrån en nageltjej man kan komma. Jag målade tånaglarna igår och det är första gången på sex månader. Jag är så jävla lat! Min syster Mikaela går hela tiden och fixar naglarna, mina vänner gör det men jag – nej. 

Så fixar du Jennifers look med 6 enkla steg!

Makeupartisten Fanny Lagerwall guidar steg för steg.

#1 Återfukta huden innan du börjar sminka. Jag använde en dagkräm med SPF15 från Lumene.

#2 Lägg en primer på ansiktet och ögonlocken.

#3 Börja med ögonskuggan först, det gör alltid jag. Om det rasar skugga kan jag enkelt ta bort det med en rengöringsservett så att jag sedan har en ren yta under ögonen för concealer och foundation. På Jennifer använde jag ”Long wear blur foundation” och ”Eye concealer”, båda från Lumene.

#4 Använd ljusa, lystriga toner med skimmer i till ögonen och lite brun ögonskugga för att rama in. Fäst på lösögonfransar (jag använde ett par från Eylure).

#5 Borsta på ett cc-puder som fäster din foundation innan du sveper över lite bronzer och rouge.

#6 Avsluta med ett genomskinligt gloss.

Foto: Carl Klingspor