Så fixar du nudefärgade läppar

Primer från Guerlain t.v. och läppstift från Estée Lauder t.h.

Primer från Guerlain t.v. och läppstift från Estée Lauder t.h.

Är rött läppstift inte något för dig? Lugn, Maria Montazami är inte den enda som gillar nudefärgade läppar. Trenden har synts på catwalken i flera säsonger, och den ser ut att hålla i sig ett bra tag till. Det är även Baaams skönhetsredaktör Lisen Sundbergs personliga favoritnyans. Här kommer några tips om hur du lyckas med looken:

  • För att hitta en färg som passar just din hudton bör du prova minst två olika nyanser. En som drar mer åt gult och en som drar mer åt blått. Undvik allt som är rosa eller orange, eftersom själva syftet är att läpparna ska se så hudfärgade som möjligt ut. Nars och MAC har många bra nyanser, annars är ”Pure Color Long Lasting Lipstick” från Estée Lauder i färgen ”Vanilla Truffle” en omtyckt klassiker.
  • Innan du applicerar läppstiftet bör du förbereda läpparna med någon slags primer. Det döljer din naturligt röda läppfärg och gör att läppstiftet håller längre. Det finns speciella primers just det ändamålet (till exempel ”Kiss Kiss Liplift Smoothing Lipstick Primer” från Guerlain), men det fungerar även med vanlig concealer eller foundation. Konturerna fixar du enkelt med en concealerpenna.
  • Nudefärgade läppar är snyggast med sotiga ögon eller rosiga kinder. Basen bör du hålla matt. Om du tycker att läpparna blir för torra kan du använda lite läppbalsam eller beige läppglans ovanpå läppstiftet.

Läs även: Fem hästsvansar under fem minuter.

[nggallery id=595]

Av: Rose-Marie Söderlund Foto: Antoni Ruiz Aragó