gyllene hy

Så fuskar du dig till gyllene och fräsch hy i sommar

Hur du skapar en gyllene lyxig sommarlook utan att se sminkad ut? Jamen, vi vet!

På sommaren vill vi se så där härligt osminkade ut, inte som om vi täckt vår hy med feta lager av foundation och puder. Den bästa lösningen för dig som inte känner för att vara helt osminkad, eller som vill hjälpa din sommarlook lite på traven, är en BB-kräm. Baaam har flera favoriter, två av dem är ”Nude magique” från L’Oréal Paris och ”All-in-one bb cream” från The Body shop. De ger båda en lätt täckning och en fin ton, men ingen kan gissa att du sminkat dig.

Svep gärna ett gyllene solpuder över kinder, tinningar och näsben för att se extra solkysst ut. Avsluta med en bronsfärgad, lyxig ögonskugga eller ta solpudret även på ögonlocken.

BB-cream från Lóréal, 159 kr, primer från Max Factor, 149 kr och Highlighter från Isadora, 119 kr.

BB-cream från Lóréal, 159 kr, primer från Max Factor, 149 kr och Highlighter från Isadora, 119 kr.

Blank men inte för blank – här är tipsen

Låt huden bli lite blank, det är bara snyggt. Dämpa inte med tunga produkter, ett lätt löspuder i t-zonen räcker bra.

Om du vill ha en extra mattande effekt utan att gömma dig bakom ett tjockt lager puder så är en primer bra att ha under din BB-cream eller foundation. Baaam gillar mattgörande ”Facefinity all day primer” från Max Factor. Den innehåller dessutom SPF 20.

På kvällen är det snyggt att lägga till lite extra skimmer! Satsa på en flytande highlighter som du applicerar på kindbenen, lite på ögonbrynsbenen och en dutt i inre ögonvrån. Jobba in highlightern ordentligt i hyn så det ser naturligt ut.

Läs även:
Geniala uppfinningen som ger dig perfekt målade naglar
Åtta udda skönhetsknep (som sparar både tid och pengar!)
10 trendiga frisyrer att satsa på sommaren 2016

Foto: IBL
Av: Hanna Svensson