Så kan rött läppstift göra dig framgångsrik på jobbet

Nu är det vetenskapligt bevisat – rött läppstift kan ge dig framgång på jobbet!

Visste du att mörka, röda läppar får dig att se både sensuell och till och med yngre ut? Det hela har att göra med att du tar fram kontraster i ansiktet. Precis som att dina ögon poppar fram med eyeliner, så förstärker du dina läppar med rött läppstift. Men nu visar forskning att det också kan vara till din fördel även på jobbet.

Relaterat: Superhacket som ger dig perfekt målade läppar

Studien visar att kvinnor mer rött lässtift uppfattas som mer kompetenta för sina jobb.

Studien visar att kvinnor mer rött lässtift uppfattas som mer kompetenta för sina jobb.

En studie framtagen av forskare på Harvard University har undersökt hur kvinnor med mörkare makeup uppfattas i jobbrelaterade sammanhang. I studien frågade de 100 kvinnor vad de tyckte om kvinnor med tyngre makeup vs. kvinnor med diskretare sminkning. De kom inte bara fram till att kvinnor som bär rött lättstift på jobbet är mer självsäkra, resultatet visade också att kvinnor som målar sina läppar uppfattas som mer kompetenta för sina jobb. Det låter kanske helt sjukt, men visst har det ett sammanhang. Ju mer självsäkerhet du utstrålar – desto smartare och mer kompetent uppfattas du också.

Så, känner du dig lite osäker på jobbet? Prova en mer avancerad makeup och lura till dig mer självförtroende. Fake it til you make it helt enkelt.

Läs även:
12 sekundsnubba sminktips som verkligen gör skillnad
Enkla knepet som räddar ett trasigt läppstift
Därför kan rödlök ge dig fylliga ögonbryn
Bästa röda läppstiftet – och så väljer du rätt nyans (länk till ELLE)

Foto: Chanel, IBL