Så länge påverkar alkohol din hy

Så länge påverkar alkohol din hy

Att några glas för mycket är dåligt för hälsan är ingen nyhet. Men vet du hur lång tid det tar för din hy att återhämta sig från alkohol?

På sommaren är det extra härligt med ett kallt glas rosé i kvällssolen. Eller hur? Och just under semestern blir det ofta fler alkoholtillfällen än vanligt.

Att för mycket alkohol är negativt för din kropp vet vi alla. Men visste du att alkohol också påverkar din hy? Medan det går ganska snabbt att känna sig pigg i kroppen igen efter några glas för mycket, tar det betydligt längre tid för din hy att återhämta sig.

Dermatologen Dr. Lancer, som bland annat jobbar med Kim Kardashian och Victoria Beckham förklarar i en intervju för brittiska The Telegraph att alkohol påverkar hyn i upp till 30 dagar.

Läs mer Så länge ska du duscha för att få friskt och vackert hår

Alkohol torkar ut hela kroppen, även din hy, vilket om du har otur kan leda till finnar eftersom huden då böjar överproducera fett för att skapa balans. Dessutom innehåller många alkoholhalter en hel del socker, vilket också kan ha negativa effekter på hyn, förklarar Lancer.

Innebär det här att du ska avstå från alkohol helt och hållet om du vill ha vacker hy? Det är klart att ett alkoholfritt alternativ alltid är det bästa, inte bara för din hud, utan för hela din kropp. Men enligt Lancer är det okej att njuta av ett glas vin då och då. Så länge du dricker med måtta.

Läs mer
Blir ditt hår fett snabbt? Här är lösningen!
Därför ska du aldrig tvätta ansiktet i duschen
Har du bränt din hårbotten? Så lindrar du svedan

Bildkälla IBL