Så lätt tar du bort din ögonmakeup – på rätt sätt!

Med rätt teknik får du bort din makeup snabbt och skonsamt.

Med rätt teknik får du bort din makeup snabbt och skonsamt.

Om du inte är noga med att ta bort ditt smink på kvällen kan det resultera i att du vaknar upp med mörka sminkrester under ögonen. Känner du igen dig? Genom att göra en noggrann rengöring ökar du inte enbart livslängden på dina fransar, du motverkar även fina linjer och rynkor.

1. När du använder vattenfast ögonmakeup

Istället för att skrubba dina ögon tills de är röda bör du testa en oljebaserad sminkborttagning. Använd borttagningen på en bomullspads och håll den över ögat i ungefär en minut. Då kommer det vattenfasta sminket att lösas upp vilket innebär att du behöver skrubba mindre. Dra sedan försiktigt paden nedåt över ögat – tänk på att dina fransar är väldigt känsliga.

2. När du använder lite ögonmakeup till vardags

Om du inte sminkar dig särskilt mycket, och inte använder varken ögonskugga eller eyeliner, bör du testa ansiktsvatten. Det innehåller oftast ingen olja, som kan täppa till dina porer, och är extra bra om du har känsliga ögon. Applicera ansiktsvattnet på en bomullspads och dra den försiktigt utåt mot tinningen. Upprepa tills all makeup är borta!

3. När du använder mycket ögonmakeup

Om du sminkar dina ögon mycket krävs det lite extra arbete för att få bort alla rester. Testa att använda en kombinerad produkt som innehåller både ansiktsvatten och olja, det gör borttagningen enklare och mer skonsam. Håll en indränkt bomullspads över ögat i några sekunder innan du börjar dra den utåt mot tinningen.

4. När du är för trött för att orka tvätta ansiktet

Ibland är du kanske för trött för att orka rengöra ansiktet ordentligt och då är den magiska lösningen ansiktsservetter! Det är dock ingen lösning som du bör göra till en vana då de flesta servetter innehåller alkohol som torkar ut huden och irriterar ögonen. Badda ögonen försiktigt med servetten och dra den sedan nedåt tills alls makeup är borta.

Läs även:
Det kladdfria nagellacket kommer att göra ditt liv lättare
Sex knep för att undvika missförstånd hos frisören
6 smarta beautyhacks som alla kvinnor bör känna till

Av: Emelie Anderberg

Foto: All Over Press