Så lyckas du med brun utan sol (+ produkterna som får bäst i test!)

Om du applicerar brun utan sol på rätt sätt kommer du aldrig bli fläckig eller orange. CHIC listar brun utan sol-produkterna som får bäst i test 2016 - och ger dig knepen som gör att du lyckas med brännan.

Brun utan sol, eller BUS som det också kallas, har ofta ett rykte om sig att vara svårt att få jämnt, att det luktar illa och att man blir orange. Men utvecklingen har gått spikrakt framåt och i dag finns det många prisvärda varianter som ger ett perfekt gyllenbrunt resultat. Dessutom finns det andra sorter som gradvis bygger upp brännan dag för dag, för den som inte vill ha en markant skillnad direkt.

Men vad är egentligen knepen för att lyckas med brun utan sol? Baaam listar tipsen som gör det omöjligt att misslyckas – och som garanterar ett jämnt och snyggt resultat, varje gång.

Före applicering:

Det viktigaste är att skrubba och återfukta huden innan du applicerar brun utan sol. Peela kroppen noga inför första appliceringen och torka dig noga efter duschen. Kom ihåg att smörja in armbågar, hälar och fingertoppar – punkter som ofta är väldigt torra och utsatta – med en fet kräm för att undvika fläckar och missfärgningar.

Under applicering:

Tekniken är viktig när du applicerar brun utan sol. Använd gärna en handske som tar bort risken att bli missfärgad på händerna. Massera ut brun utan sol noga och var sparsam med färg på torra partier. Även om du har preppat huden med en fet kräm innan fäster färgen mer där du har varit torr tidigare.

Läs mer: Bästa brun utan sol-produkterna för ansiktet någonsin

Använd gärna en brun utan sol med färg som syns direkt – då är det lättare att se om du missar några partier. Massera sedan in produkten kroppsdel för kroppsdel för att inte missa något. Kom ihåg att vara försiktig i ansiktet!

Om du har svårt att komma åt på ryggen kan du med fördel använda en brun utan sol i sprayform. Se dig noga i spegeln innan du låter färgen torka in.

Efter applicering:

Låt produkten absorberas av huden innan du tar på dig kläder eller lägger dig i sängen. Produkten kan nämligen färga av sig på textiler och resultatet riskerar att bli ojämnt och fläckigt. Kom ihåg att se efter om produkten kräver att du duschar efter att färgen har torkat in!

Ett par dagar senare:
Kom ihåg att brun utan sol gradvis bleknar efter ett par dagar. Applicera produkten med jämna mellanrum och upprepa så länge du vill hålla brännan. När det börjar bli fläckigt, för det blir det ofta efter ett tag, är det bara att skrubba bort allt och börja om från början!

Brun utan sol: De är bäst i test 2016

bäst i test brun utan sol 2016


1. Bygg upp brännan gradvis i duschen, Rimmel (reklamlänk från Apprl), 135 kr
2. Body bronzer som framhäver brännan, Glominerals (reklamlänk från Apprl), 399 kr
3. Applicerings-handske för brun utan sol, St. Tropez (reklamlänk från Apprl), 65 kr
4. Solkysst hy på en timme, Cocoa Brown (reklamlänk från Apprl), 149 kr
5. Bäst i test, år efter år, brun utan sol-mousse från St. Tropez (reklamlänk från Apprl), 269 kr

Läs även:
Så lyckas du med bronzer
Expertens bästa brun utan sol-tips (och bästa produkterna!) (länk till ELLE)
Varning för Barbiedrogen som gör dig brun och smal

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Baaams redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Apprl.