Artikeln innehåller reklamlänkar
Pedikyr hemma

Så lyckas du med pedikyren hemma

Dags att skämma bort fötterna? Det är enklare än vad du tror att få till en bra pedikyr hemma. Här är 16 tips på hur du gör fötterna redo för en sommar i sandaler.

Stäng ute omvärlden, tappa upp ett fotbad och njut. Det är enkelt att få till en lyxig och härlig pedikyr hemma. Med små medel får du sommarfina fötter och naglar, redo för ett liv i sandaler.

Så gör du pedikyr hemma

För att få ett riktigt bra resultat är det bra att börja med en fotmask, som exfolierar och tar bort alla döda hudceller. Det tar cirka en vecka innan allt har fallit av, så var ute i god tid med den. Efter det kan du bada fötterna, fila, klippa, smörja och måla. Här är 16 redskap som gör det extra enkelt att lyckas med pedikyren hemma:

16 bra produkter för fotvård hemma

1. Börja alltid med en riktig peeling av fötterna. De här strumporna/masken från Skin republic har du på fötterna i cirka två timmar men resultatet börjar märkas först efter en vecka då döda hudceller faller av. Här kan du köpa den (länk till butik)

2. När dina fötter flagnat klart är det bra med ett uppluckrande fotbad. Lägg i ett badsalt, som det här lugnande från Aroma och låt verka. Här kan du köpa det (länk till butik)

3. När fötterna blivit mjuka filar du bort förhårdnader på hälar och tår. Den här filen från Skincity är gjord av rostfritt stål och har utbytbara slipremsor, så du alltid kan få ett bra resultat. Här kan du köpa den (länk till butik)

4. Efter badet torkar du av fötterna och smörj dem med till exempel den här krämen från Aveda, som har föryngrande och närande egenskaper. Här kan du köpa den (länk till butik)

5. Nu är det dags att gå på naglarna. En bra nagelsax underlättar alltid, som den här med bra grepp och spets, från Mörser Solingen. Här kan du köpa den (länk till butik)

6. När du klippt är det dags för slipning. Fila naglarna med en glasfil, som den här från Avalea. Här kan du köpa den (länk till butik)

7. Föredrar du en elektrisk fil är den här från Scholl perfekt. Den har tre olika filar som ger mjuka och glansiga naglar. Här kan du köpa den (länk till butik)

8. Fixa överväxta nagelband med en tång, som den här från Avalea. Den slipade spetsen ger ett jämnt och fint resultat. Här kan du köpa den (länk till butik)

9. När du känner dig klar med fotvården kan du avsluta med en fetare fotkräm, som den här från L´Occitane. Den är riktigt skön mot huden och full av mjukgörande sheasmör. Här kan du köpa den (länk till butik)

 

10. När fötterna är rena och fina är det dags att gå över helt till naglarna. För att lyckas med pedikyren och nagellacken är dessa tåseparerare från BaByliss ett måste. Här kan du köpa dem (länk till butik)

11. Börja sedan med ett förstärkande nagellack, som det här från Idun minerals. Det ger även glans och hindrar nageln från att brytas eller skiva sig. Här kan du köpa det (länk till butik)

12. Du kan sedan applicera ett ”base coat” som gör så att naglarna inte blir missfärgade av nagellacket och samtidigt gör att det håller längre. Som det här från YSL. Här kan du köpa det (länk till butik)

13. Äntligen är det dags för själva nagellacket. Här är fyra fina färger vi älskar just nu:

En rosa nyans som skriker vår, från Idun Minerals. Här kan du köpa det (länk till butik)

Mild, trendig grön nyans från Essie. Här kan du köpa det (länk till butik)

Solgult lack, också från Essie. Här kan du köpa det (länk till butik)

Korallfärgat lack från Dior. Här kan du köpa det (länk till butik)

 

14. För en matt finish kan du lägga Mavalas top coat, som även ger naglarna ett skydd. Här kan du köpa det (länk till butik)

15. Vill du istället ge naglarna extra glans, är detta top coat, från Sephora perfekt. Här kan du köpa det  (länk till butik)

16. Som avslutning kan du spraya dina naglar med detta torkspray från Sephora. Torkar naglarna på en minut och ger en glansig touch. Här kan du köpa det (länk till butik)

LÄS MER:

De bästa handkrämerna för torra händer

Vårskor 2020: Trendiga ballerinaskor och loafers