25.DGi6RFT-1000x618

Så ofta borde du tvätta ditt hår (egentligen!)

Kändisfrisören Abraham Sprinkle hävdar att antalet tvättar beror helt på vilken kvalité du har på håret.

”När jag tänker på hår kategoriserar jag det precis som tyg; som silke, denim, spets och så vidare. Du tvättar inte alla de här i samma tvättmedel – och det är samma sak för hår och schampo.” säger Abraham till sajten InStyle.

Ytterligare ett tvättråd: Så ofta ska du tvätta dina sminkborstar

Om du har finare, tunnare hårstrån tenderar det att snabbare kännas fett än ett tjockare hår. Dock ska du inte tvätta det varje dag, utan tre dagar i veckan ska vara alldeles tillräckligt. Enligt Abraham Sprinkle är det även viktigt att använda ett ”lättare” balsam och enbart applicera det i topparna – inte hårbotten!

Kolla även in: De konstiga hälsoknepen som faktiskt funkar

Tjock och rakt hår mår bäst av att inte tvättas oftare än varannan dag, gärna mer sällan. Ett tjockt, lockigt hår ska schamponeras ännu färre gånger under veckan eftersom det ändå tar längre tid för oljan att ta sig från hårbotten. Sikta på två gånger i veckan!

Om du färgar ditt hår är det, enligt Abraham Sprinkle, viktigt att du använder dig av ett schampo som är gjort för färgat hår. Då är det nämligen lättare att enbart ta bort smuts och rester av produkter medan schampot bevarar din hårfärg.

Ännu fler skönhetstips:
5 skönhetsprodukter du borde förvara i kylen
8 skönhetsknep med äppelcidervinäger
Alessandra Ambrosio avslöjar sina bästa skönhetshemlisar

Foto: All Over Press