Så påverkar alkohol din hy - i upp till 30 dagar

Att för mycket alkohol är skadligt för kroppen är ingen nyhet, men vet du vad det kan göra med din hy? Läs vad dermatologen har att säga om saken!

Sommar och ledighet kan för många vara synonymt med fler alkoholtillfällen än vanligt. Vi vet redan vad ett glas för mycket kan göra för hälsan, men det sätter också sina spår på hyn. Och är det perfekt hy du är ute efter kan det vara läge att skippa den sista drinken.

Dermatologen Dr. Lancer, som bland annat jobbar med kända namn som Victoria Beckham och Kim Kardashian, förklarar för brittiska The Telegraph vad dina alkoholvanor kan göra för din hy. Din bakfylla trollas bort på några timmar, men däremot kan det ta upp till 30 dagar för alkoholen att sluta påverka din hy.

Läs även: Så lyckas du koppla av på semestern – och slippa stressen

Anledningen till att alkoholen påverkar din hy så pass länge är enkel – det beror på att alkohol torkar ut kroppen, och hyn likaså. Uttorkad hy kan vara en orsak till att du får akne och finnar, vilket kan vara bra att tänka på. Dessutom innehåller många alkoholhaltiga drycker en stor del socker, vilket kan ge kvisslor och flammighet i ansiktet.

Men, betyder det här att du aldrig ska dricka alkohol för att få fräsch och klar hy? Nej, givetvis inte. Ett glas bubbel emellanåt eller en drink då och då gör ingen större skillnad. Men precis som vanligt gäller det att dricka med måtta, och inte bara för hyns skull.

Läs även:
Champagne kan göra att du lever längre
Därför ska stressade personer äta mer choklad
Champagne utan tillsatt socker är verklighet

Foto: IBL