Så slipper du fotsvett och håller fötterna fräscha

Säg nej till fotsvett med några enkla knep!

Säg nej till fotsvett med några enkla knep!

Sommar och sol betyder för de flesta av oss också svettiga fötter, speciellt när vi har skor på oss. Det finns dock knep för att undvika dålig lukt och fuktiga fotsulor.

  • Välj skor av skinn eller tyg och undvik syntetmaterial som stänger inne fukten. Om du använder strumpor, välj naturmaterial som andas.
  • Tvätta de skor som går att tvätta regelbundet och byt helst skor varje dag. Ett gammalt husmorstips är även att lägga skorna i en plastpåse i frysen över natten.
  • Avlägsna fukt som skapar dålig lukt. SmellWell är små färgglada tygpåsar som absorberar fukt och neutraliserar pH-balansen, vilket avlägsnar miljön där bakterier trivs och frodas. Ett par kostar 89 kr och håller ca 3 månader.
  • Stoppa en tunn sula i skorna, som lätt kan bytas ut eller tvättas. Flawa hygiensulor finns i tre storlekar som passar de flesta och kostar 119 kr för åtta par. Varje par kan användas ungefär en vecka.
  • Använd en extra effektiv deodorant. Absolut Torr finns både som stick och våtservetter och motverkar svett och dålig lukt upp till 7 dagar. Produkten kan även användas vid armsvett eller handsvett. Finns på apotek som dab-on för 79 kr och som wipes för 99 kr.

Läs även:
Steg för steg: Så får du fina fötter

Dålig andedräkt? Ta reda på det med en Breathometer

Absolut Torr är effektiv vid arm-, hand- och fotsvett.

Absolut Torr är effektiv vid arm-, hand- och fotsvett.

Av: Rose-Marie Söderlund