Så stylar du vårens snyggaste kändisfrisyrer

Denna artikel är ett annonssamarbete med Bosch.

Denna artikel är ett annonssamarbete med Bosch.

Glöm allt vad ”lufttorka” heter – 2015 ska vi värmestyla håret igen. De snyggaste kändisfrisyrerna just nu sitter på bioaktuella Sienna Miller, nyblivna mamman Blake Lively och nygravida Jessica Biel. Alla är dessutom superlätta att styla med rätt verktyg i ett fast grepp.

Bosch PHC9790 locktång, 499 kr.

Bosch PHS8667 plattång, 699 kr.

Blake Lively verkar förvisso ha ärvt Rapunzels gener, men lockarna återskapar du genom att göra oregelbundna ”G-formade” lockar, så att det inte ser för snällt ut. Använd en bred locktång och kläm ihop håret 2/3 längd ut i håret, så att du lämnar kvar 1/3 i toppen. Håll toppen med fingret och börja rulla håret runt tången så att du rullar uppåt mot huvudet, samtidigt som toppen lindas in mot tången. Håll kvar ett tag, och släpp försiktigt ut locken. Vänta tills hela håret har svalnat och rufsa sedan till det genom att använda torrschampo, vända huvudet upp och ner och massera hårbotten, skaka upp huvudet och fixa det som behövs för att det ska se riktigt bra ut. OBS – benan ska inte vara rak. Låt några testar ligga ”fel”.

Använd en bred locktång för att få Blake Livelys lockar.

Använd en bred locktång för att få Blake Livelys lockar.

Sienna Millers hår är klippt i en stilig bob och snyggt persikofärgat. Styla det med en plattång, som får jobba dubbelt som värmetång och flippa ut lockar i ändarna. Börja med att klämma fast håret som vanligt nära rötterna, men vinkla sedan tången 90° och dra långsamt håret i en rund sväng hela vägen ut genom toppen, så har du skapat en snygg lock à la Sienna.

Styla din bob som Sienna Miller med en platttång.

Styla din bob som Sienna Miller med en platttång.

Jessica Biel får oss att ta till plattången igen med sitt långa, blanka hår. Med luggen på utväxt har hon ett perfekt läge att skapa lite form kring ansiktet med en svag böj på plattången, men i övrigt är håret helt slätt. Använd en modern plattång som du kan reglera temperaturen med för att håret ska hålla sig friskt och blankt, och se gärna till att den plattång du väljer är utformad för att skydda både hårfärg och hårets fiber.

Läs även: Så stylar du vårens snyggaste vardagsfrisyrer

Jessica Biel använder en plattång för att få sitt långa hår blankt.

Jessica Biel använder en plattång för att få sitt långa hår blankt.