Så stylar du vårens snyggaste vardagsfrisyrer

Denna artikel är ett annonssamarbete med Bosch.

Denna artikel är ett annonssamarbete med Bosch.

”The Nude Look” dominerade visningarna för våren – både när det gäller hår och makeup. Tillsammans med all mocka, transparens och fransiga plagg gjorda av garn skapar de en modern vision av 70-talet.

Men precis som den beigefärgade makeupen är allt annat än naken och omålad, är håret allt annat än naturligt ostylat. Backstage har det fönats, plattångats och lockats som aldrig förr.

Isabel Marant, Chanel och Chloé var några märken som visade plattångat hår som fick ligga slätt mot huvudet. För att få det riktigt blankt kan det vara bra att välja en modern plattång som kan hålla en stabil temperatur och som inte skadar hårets ytskikt.

Bosch PHS8667 plattång, 699 kr.

Den snyggaste pagen är den som är lockad med plattång, vilket Jourdan Dunn gick med på Burberry Prorsums visning. Kläm som vanligt åt håret uppifrån, men vrid plattången ett kvarts varv innan du drar den längs håret. När du kommer i höjd med kindbenen eller lite lägre, vrider du tillbaka plattången utåt ett halvt varv och avslutar med en mjuk, rund rörelse som ger en rund form åt dina toppar.

Jourdan Dunn backstage på Burberry Prorsums visning.

Jourdan Dunn backstage på Burberry Prorsums visning.

Lockiga hårsvall fanns både à la Barbie och mer åt hippiehållet – och det är det senare som känns mest relevant i vår. Emilio Pucci visade lyxbohemer med lockiga hårsvall, men utan Barbievolym i håret. På visningarna skapar man frisyren genom att forma lock för lock, sektion för sektion: Ta en hårslinga och börja strax ovanför öronhöjd. Kläm fast håret runt locktången och vrid den ett halvt varv. Håll stilla, släpp, flytta ner, kläm åt och vrid ett halvt varv åt andra hållet – upprepa tills du har skapat lockar hela vägen i hela håret. Ett lite enklare alternativ är att rulla håret som vanligt med locktången nerifrån och upp men se till att sluta i öronhöjd och lyft upp armen lite så att du inte drar i håret. Då undviker du ett skarpt veck där du slutat styla.

Bosch PHC9790 locktång, 499 kr.

Daria Strokous backstage på Puccis visning.

Daria Strokous backstage på Puccis visning.

Läs även: Så stylar du vårens snyggaste kändisfrisyrer