Sex briljanta sminktips från Kim Kardashians makeupartist

mario dedivanovic kim kardashian

Mario har varit Kim Kardashians makeupartist i flera år.

Kim Kardashians makeupartist Mario Dedivanovic höll en stor föreläsning i London häromdagen, där han delade med sig av sina bästa sminktips. Och vissa av dem är faktiskt helt briljanta – kolla in hans sex knep här nedanför!

1. Primer är inte alltid nödvändigt

Om du ska ut en kväll och dansa hela natten menar Mario att en primer kan vara på sin plats. Men till vardags föredrar han själv att grunda med en enkel fuktkräm, för att undvika en kakig look i dagsljus.

2. Använd två nyanser till ögonbrynen

För att få till en naturlig look på ögonbrynen tipsar Mario om att använda en ljusare ögonbrynspenna (eller skugga) till de inre delarna av brynet, för att avsluta med en mörkare nyans till de yttre partierna.

3. Andas genom näsan

Knepet gör att ögonen inte tåras lika lätt när du applicerar ögonskugga.

mario dedivanovic makeupartist kim kardashian

Kim och Mario.

4. Investera i babyschampo och tea tree-olja

Mario menar att kombinationen är den bästa för att tvätta sminkborstar med.

5. Skippa foundation under ögonen

För att slippa mörka skuggor under ögonen som gärna dyker upp när du har gjort en sotad makeup som börjar falla ner under kvällen ska du enligt Mario skippa foundation under ögonen. På så sätt kan du lätt torka bort skuggan som hamnar under ögonen med en makeupservett.

6. Bli bästa vän med en beautyblender

Glöm fingrar eller en klassisk svamp när du applicerar foundation. En beautyblender ska enligt Mario bli din bästa vän, eftersom den är speciellt framtagen av makeup-artister för att eliminera synliga linjer och streck.

Av: Cassandra Lindblom

Foto: Instagram/Mario Dedivanovic

Källa