Sex enkla beautylöften du kan hålla under 2015

Sex enkla beautylöften du kan hålla under 2015

1. Att bita på naglarna. Okej, vi kanske har lovat oss det här sisådär 930 gånger tidigare, men nu kör vi på riktigt. Bunkra upp med småmynt och lägg en spänn i en burk varje gång du biter på naglarna. Förmodligen lyckas du både spara lite cash och, på sikt, lägga ner nagelbitandet. Ett annat alternativ? Satsa på en sjukt snygg manikyr!

2. Att skippa solskydd. Nej, nytt år, nya vanor. Din hy kommer se fräsch ut så mycket längre om du bara smetar på lite solkräm med hög solskyddsfaktor när solen skiner. Så himla sant, så himla enkelt!

3. Att styla håret utan värmeskydd. Stylingverktygen vi använder når ofta temperaturer över 200 grader och de fria radikaler som bildas av hettan skadar hårstråna. Idag finns massor av grymma produkter som kombinerar stylingegenskaper och skydd – toppen att slå två flugor i en smäll.

4. Att somna med smink. Okej, din hy tar inte skada av lite tillfälligt slarv. Det är de dagliga rutinerna som är viktiga, som att du tvättar ordentligt rent varje kväll med en mild produkt. Men en bra nödlösning de där sena kvällarna när du egentligen inte orkar är ett paket avsminkningsservetter – beautyvärldens gåva till sömniga partytjejer.

5. Att sola solarium. Att sola solarium känns ju extremt 90-tal (och inte på det coola sättet). Förutom att det innebär en onödigt stor cancerrisk så kommer din hy åldras i förtid. Dyrt är det tyvärr också.

6. Att klämma finnar. Ja, vi vet precis hur svårt det är att låta bli, men vi vet också att det är bäst att göra det (ja, låta bli alltså). En oskyldig liten finne som kläms kan bland annat orsaka ärr så försök hålla fingrarna i styr.