Sex enkla knep - så behåller du brännan efter semestern

Sex enkla knep - så behåller du brännan efter semestern

Dags för bara ben igen. Bara det att färgen falnat. Men ingen fara, vi har listat bästa tipsen för att behålla sommarnyansen.

1. Fuktbomba

Efter sol och salt blir huden uttorkad, och för att behålla brännan bör du fuktbomba rejält efter semestern. Använd en fet creme som du smörjer in hela kroppen med, både morgon och kväll, så minskar du risken för att flagna och tappa lyster.

2. Använd duscholja

Skippa duschcremen och välj en återfuktande duscholja istället. Huden blir ren, fräsch och doftar gott, men oljan torkar inte ut huden på samma sätt som en klassisk duschkräm eller tvål gör.

3. Fortsätt peela

Glöm inte bort att peela kroppen, bara för att har kommit hem från semestern. Det är en myt att brännan försvinner om du skrubbar huden, så peela på och ta bort döda hudceller för att ge huden en fräschare look.

Läs också: 17 saker ALLA tjejer stör sig på under sommaren (vi lovar!)

4. Ät kosttillskott

Kosttillskott som innehåller betakaroten (vilket även finns naturligt i morötter) kan hjälpa dig att behålla brännan. Om du får ett överskott av betakaroten lagras det nämligen i fettcellerna, och kan ge kroppen en mjukt brun ton. Tillskottet finns i tablettform.

5. Se upp!

Vissa skönhetsprodukten kan bleka solbrännan – bland annat aknemedel, ansiktsmasker och kräm mot inåtväxta hårstrån. Produkterna innehåller ofta salicylsyra som gör att huden skiftar hudceller snabbare. Håll koll!

6. Fuska loss

Behåll den härligt somriga nyansen genom att gå loss på brun utan sol. Testa gärna en produkt som bygger upp fejkbrännan steg för steg, för att minska risken för eventuella skarpa linjer. Kom ihåg att skrubba kroppen ordentligt innan och att återfukta torra partier som armbågar och knän.

Foto: All Over Press