6 tricks som får dig att se piggare ut (jo, det funkar)

Alla behöver hjälp på traven ibland, här är de bästa sminktipsen för att få en piggare look på bara några minuter. Kämpa.

Scenario: Alarmet ringer 06.25, det är dags att stiga upp. Du går till badrummet, tänder lampan och möts av en trött främling i spegeln. Men vänta lite, det är ju du. Det kanske känns som en omöjlighet att någonsin se pigg ut igen men tro oss, några enkla sminkknep fixar looken. Åtminstone till nästa tupplur.

Börja med primer

Varför ska du ens använda primer? Räcker det inte med ansiktskräm? Nja, så är det inte riktigt. En primer skyddar inte bara din hy från sminket, det hjälper även din makeup att sätta sig och hålla bättre under dagen.

Välj en primer som har en inbyggd lyster, det kommer att skina igenom ditt smink och ge ett välmående glow! (annars läs vårt stora test av highlighters här)

piggare smink

En primer med inbyggd lyster kan verkligen göra underverk!

Light it up!

Det största trötthetstecknet sätter sig ofta runt ögonen, speciellt under dem. Påsarna blir tunga och några nyanser mörkare och ursäkten ”the bags under my eyes are Chanel” håller inte hur många gånger som helst.

Applicera highlighter i ögonvrårna, under ögonen och precis under bågen på dina ögonbryn. Det ger ett ansiktslyft på bara några sekunder!

Läs även: Fuska dig till ett sommarglow – 10 bronzers som fixar fejset

Kajal i samma nyans som huden

Vi har tidigare lärt oss att måla vit kajal i vattenlinjen för att öppna blicken, men problemet är bara att det aldrig ser naturligt ut. Om du vill se piggare ut utan att det ska märkas så tydligt att det är just det du strävar efter: välj en kajal i samma nyans som din hudton.

Det här öppnar blicken utan att det märks eller att du får en oväntad 60-talslook på köpet!

Håret då? Jo, kolla här: Tre frisyrer som räddar dig när du har smutsigt hår

Face mist, ja tack!

Visst, det går att bättra på sminket under dagen men blir det inte bara kakigt och en lager på lager-känsla? Välj istället att använda face mist! Den här produkten ger en fuktboost när du behöver den som mest och hjälper också med att fixera ditt smink!

foundation

Var noga när du väljer foundation, undvik den kakiga känslan.

Läs mer: Sekundsnabba tricket som fuktboostar din torra hy

För den rosiga känslan

En välmående hy är rosig, som när du kommer hem från en långpromenad i rask takt. Kinderna blossar svagt och blodcirkulationen får dina läppar att poppa.

Det är enkelt att uppnå den är looken utan promenaden, allt du behöver är lite rosa rouge och rosa läppglans så är du good to go! Men vill du trots allt ta en prommis, så finns ju fler skäl… 

Lägg ner kakan!

Kakig foundation är något som ska undvikas till varje pris, du ser nämligen bara tröttare och äldre ut då. Less is more!

Foto: IBL