Sex enkla sminktips som gör att du ser piggare ut

Oavsett om du bara sovit några timmar eller en hel natt så kan det alltid behövas lite hjälp på traven för att se piggare ut. Här är de enklaste knepen!

Blev det en tung kväll igår? Eller är det kanske stressigt på jobbet inför semestern? Oavsett så finns det alltid någon orsak som gör att vi ser lite extra trötta ut när vi vaknar. Då gäller det att veta vilka knep du ska ta till när det är dags att ställa dig framför spegeln och sminka dig!

Ännu fler tips:
Khloé Kardashians bästa knep för fräsch och ung hy
Så påverkar alkohol din hy – i upp till 30 dagar
Enkla knepet som håller rynkorna borta

#1: Låt din primer göra jobbet

En primer är en grund som skyddar din hud mot sminket men får även din makeup att sätta sig bättre. Det finns även primers som har en form av inbyggd lyster och ett glow skiner igenom din sminkning. Det här gör genast att du ser pigg och fräsch ut!

#2: Ljusa upp runt ögonen

En trött uppsyn ligger ofta i din blick. Om påsarna under ögonen är mörka av trötthet så kan det vara en bra idé att täcka dem så gott du kan.

Förutom det så kan du även applicera highlighter i ögonvrårna och under bågen på ditt ögonbryn, det ger effekten av ett ansiktslyft på bara några sekunder.

se piggare ut

Med rätt knep och rätt produkter kan du få en piggare look på bara några minuter.

#3: Matcha kajal med hudton

Många väljer att lägga en vit kajal i vattenlinjen för att öppna blicken. Det här blir sällan helt naturligt utan mer en 60-talslook som också kan vara riktigt snyggt.

Men om du inte vill att det ska synas att du har tagit till ett uppiggande knep så ska du satsa på en kajal som är i samma nyans som din hudton. Måla med den i vattenlinjen och det öppnar din blick på direkten!

#4: Under dagen: face mist

Face mist har ett rykte om sig att vara en onödig och överflödig produkt, men den har faktiskt sina fördelar. För att ge ditt ansikte en fuktboost på direkten och samtidigt få känslan av en behaglig dusch i ansiktet så är det helt perfekt – och ibland väldigt behövligt.

se piggare ut

Mycket smink ger oftast motsatt effekt och du ser tröttare och äldre ut. Less is more!

#5: Rosiga läppar och kinder

När du har varit ute på en lång promenad och har fått upp flåset lite så reagerar dina kinder med att bli rosiga. Det här är ett riktigt sundhetstecken och något som är lätt att fuska till sig.

Hitta en rouge som är svagt rosa och applicera den på kinderna för en pigg look! Matcha det med en svagt rosa glans på läpparna så får du en dubbel effekt!

#6: Undvik kakig foundation

Ett klassiskt misstag som får dig att se tröttare och äldre ut är en kakig foundation. Det finns produkter som ger samma effekt som en riktigt täckande foundation men som känns lätt i ditt ansikte.

Missa inte:
Därför borde du alltid sova med uppsatt hår
Guide: Så solar du rätt efter din hudtyp
Tre vanliga foundationmissar som får dig att se äldre ut

Foto: IBL