Sex hemligheter som din frisör aldrig kommer avslöja för dig

Du kanske trodde att du visste allt om din frisör, men tänk om! CHIC listar sex hemligheter som din frisör faktiskt aldrig kommer att avslöja för dig.

Tror du att din frisör berättar allt för dig? Tänk om! Baaam har tagit reda på hemligheterna som hen faktiskt aldrig kommer att avslöja.

Klicka in i bildspelet här nedanför och läs allihop!

Det är inte alltid möjligt att få en kändisfrisyr Att spana in en kändisfrisyr och sen gå med en bild till frisören kan gå fel. Det är bra att vara tydlig och att ta med exempel på dina förväntningar, men att förvänta dig en karbonkopia av Elsa Hosks Hollywoodlockar är ingen idé. Ha i åtanke att ditt hår har andra förutsättningar.

Frisören klipper hellre för lite än för mycket”Att säga, ”ta inte för mycket” är inte mycket till hjälp”, säger kändisstylisten Brittany Molina till Women’s day. Visa istället exakt hur långt hår du har tänkt dig. Brittany förklarar att hon hellre klipper för lite än för mycket, eftersom tio centimeter kan skilja sig stort i blött eller i torrt hår.

Salongsprodukter är faktiskt bättre än andra”Jag finns här för att ge rätt råd”, förklarar frisören Don Bewley. Han understryker att han ofta får frågan om salonger tjänar extra på merförsäljningen och medger att så är fallet, men förklarar också att anledningen till att han rekommenderar dyra produkter är för att de är bättre och för att de tar hand om ditt hår. Glöm inte bort att du är en vandrande reklampelare för din frisör – hen vill att du ska se så bra ut som möjligt i håret.

Trogna kunder kan få rabattDet lönar sig att alltid gå till samma frisör. Många frisören bygger en egen kundbas, och om du är en trogen kund som rekommenderar salongen till många andra så är sannolikheten stor att du får rabatt.

Frisörer är inga tankeläsareAtt be om exakt samma frisyr som sist fungerar inte alltid – frisören är ingen tankeläsare och jobbar också efter ett späckat schema. Om du vill ha lite kortare lugg men bara korta lite i topparna – säg det. Det finns inga tankeläsare!

Vi gör också fel – men vi är proffsNick Arrojo är något av en frisörkändis i Hollywood, och förklarar för MarketWatch att även han gör fel emellanåt. ”Bra frisörer är tränade att hålla masken”, säger han. ”Du kommer aldrig märka på deras ansiktsuttryck om hårfärgen har blivit helt fel eller om han har klippt snett”. Skillnaden, menar Arrojo, är att en proffsig frisör alltid ser till att städa upp sina misstag och att göra kunden nöjd – utan att kunden ens vet att ett misstag inträffade.

Läs även:
8 vanliga hårmissar du gör hemma (som din frisör hatar!)
Sex knep för att undvika missförstånd hos frisören
Frisören tipsar: Vårens hetaste hårtrender

Foto: All Over Press