missförstånd hos frisören

Sex knep för att undvika missförstånd hos frisören

Att sitta hos frisören kan resultera i en sprillans ny, perfekt look – eller i tårar. CHIC ger dig tipsen för att undvika missförstånd hos frisören och bli nöjd – varje gång.

Har du också satt dig i frisörstolen med en förhoppning om en viss frisyr, men lämnat salongen med tårar i ögonen? Lugn! Baaam ger dig sex enkla knep som garanterar rätt frisyr hos frisören nästa gång.

Så undviker du missförstånd hos frisören

1. Ta med dig flera bilder på frisyren du önskar

Om du har tänkt testa en ny frisyr är det A och O att vara tydlig och rak med vad du önskar. Se till att verkligen diskutera igenom frisyren och visa gärna flera olika inspirationsbilder på vad du har tänkt dig.

2. Säg nej!

Känns det som att frisyren bär iväg åt helt fel håll? Våga ifrågasätta och säga nej om det inte är vad du har tänkt dig för att undvika missförstånd (som med största sannolikhet slutar i tårar!)

3. Ha inte alltför höga förhoppningar

När du går till frisören – var realistisk! Nej, hen kommer förmodligen inte kunna fixa lockar a lá Victoria’s secret bara för att du ber om det. Utgå från dina förutsättningar och ha i åtanke att precis som med alla andra kändisbilder ligger det väldigt mycket jobb och retusch bakom stjärnornas perfekta frisyrer.

4. Var tydlig

Vill du bara klippa topparna tre centimeter? Säg det! Har du tänkt dig en lugg som går över ögonbrynen? Visa! Tänk också på att ett par centimeter i vått hår ser annorlunda ut när det har torkat.

5. Du känner ditt hår bäst

Även om din frisör är experten så är det trots allt du som känner ditt hår allra bäst. Du vet hur håret ser ut ostylat och vad som funkar bäst i slutändan. Så om din frisör vill ha det på ett sätt och du vet att det inte kommer att se bra ut – säg nej!

6. Våga klaga

Blev färgen inte alls vad du hade bett om? Tänk på att din frisör faktiskt vill ditt bästa och självklart vill ha nöjda kunder. Våga klaga, eller åtminstone erkänna att du inte är nöjd, istället för att gå hem med svansen mellan benen.

Läs även:
Frisören svarar på dina frågor om hårtrenden Olaplex
Vad din bena avslöjar om din personlighet (stämmer det in på dig?)
Fem snabba frisyrer som döljer fett hår

Foto: All Over Press