vaxa bikinilinjen

Sex saker du absolut inte ska göra efter du vaxat bikinilinjen

Att vaxa bikinilinjen hör till mångas rutin inför sommarens bikinisäsong. Men det finns en hel del grejer du borde hålla dig borta från direkt efter vaxningen.

På sommaren lever du i din favoritbikini, den enda gången du byter är då du vill testa den där snygga baddräkten. Med andra ord är du rätt lättklädd och blottar delar du vanligtvis inte gör bland folk, ja vi pratar om bikinilinjen.

Många väljer att ansa en del inför sommarsäsongen och då finns det några viktiga saker att tänka på. Här är sex grejer du absolut inte ska göra efter du har vaxat bikinilinjen.

Missa inte:
De vanligaste misstagen du ska undvika för perfekta ögonbryn
Enkla knepet för fräsch hy (som många missar!)
Så lyckas du med brun utan sol (+ produkterna som får bäst i test!)

#1: Vara ute i solen

När du har vaxat dig så är området där du tagit bort håret extra känsligt. Om du är i solen och exponerar bikiniområdet så kan det faktiskt skadas permanent och huden riskerar att bli fläckig.

vaxad bikinilinje

Skydda ditt vaxade område av solens exponering i två dygn efter vaxningen.

#2: Exfoliera området

Vaxning tar bort det döda hudceller tillsammans med håret. Det här är som det absolut översta lagret av hyn och när det försvinner så ska du absolut inte exfoliera området med en skrubb. Det kan nämligen också skada huden permanent.

#3: Bära tajta kläder

Att klä på dig ett tajt fodral eller riktigt spända byxor är kanske inte det du helst vill göra efter en vaxning, vilket är bra. Tajta plagg kan nämligen skapa en friktion mot området och göra det irriterat.

#4: Bada

Det bästa sättet att svalka av dig de första två dygnen är genom en dusch. Dopp i publika pooler är ett big no no eftersom infektionsrisken ökar markant. Även ett avslappnande bad hemma i badkaret är uteslutet eftersom det också kan leda till en infektion.

#5: Låt bli träningen

Att få en ursäkt för att skippa ett besök på gymmet är alltid välkommet med öppna armar. När du springer, gymmar eller rör på dig för att svettas så är risken för friktion mellan bikiniområdet och kläderna större.

#6: Ingen spraytan

En spraytan innehåller massvis med kemikalier och kommer högst antagligen irritera det vaxade området. Om det inte räcker som orsak att låta bli så riskerar du även att färgen blir ojämn.

Ännu mer tips:
Stor guide: Så får du sommarens snyggaste hår
Skönhetsprodukterna du borde packa med dig på resan
Så lyckas du med brun utan sol i ansiktet

Foto: IBL
Källa