Sju snabba knep för att kamma hem ett vårfräscht hår

Det är dags att lämna det vintertrötta håret bakom sig. Och nej, du behöver inte spendera en halv dag på en dyr salong, det mesta kan du fixa själv hemma.

Av: Sofie Kvelland/KK.no

Det första knepet för att få ett fräscht hår är att alltid använda värmeskydd. Det gäller när du ska föna, locka eller platta håret. Värmeskyddet gör att ditt hår inte blir torrt, slitet eller sprött. Det skyddar håret mot slitage och skador kort och gott.

Ta tid för att ge håret en rejäl kur. En inpackning en till två gånger i veckan ger håret en boost och gör det lent. Låt inpackningen sitta i en stund så den hinner göra sitt jobb.

Längd i all ära, men att toppa håret regelbundet ger ett friskare hår. Topparna slipper gå av och ditt hår håller sig fräscht och friskt.

Har du långt hår så sov med det samlat i en stram fläta. På så vis undviker du att vakna upp med massa tovor som du sedan måste kamma ut –vilket sliter på håret. Vill du inte fläta så går det även bra att använda en mjuk snodd runt håret.

Ett nytvättat hår kan kännas ljuvligt. Men du behöver inte tvätta håret varje dag, då rubbar du den naturliga talgproduktionen. Vi har alla olika hår med olika kvalitet så utgå från ditt hår och vad du tror att det mår bäst av.

Köp rätt produkter. Tunt, långt, lockigt, torrt eller lätt att bli fett –det finns flera olika typer av hår och att hitta rätt produkt för just ditt hår kan göra underverk. Är du osäker på vilka produkter du ska välja så hör efter med din frisör.

Håret påverkas av hur du mår och vad du äter. Om du äter hälsosamt, vitaminrikt och en varierad kost så kommer inte bara din kropp utan även ditt hår dra nytta av det.

Översättning: Nicole Gustafsson
Foto: IBL