Artikeln innehåller reklamlänkar
Skavsår mellan låren? Så slipper du sommarbesväret

Skavsår mellan låren? Så slipper du sommarbesväret

Glädjen över att kunna kasta byxorna blir kortvarig när svett och friktion skapar skavsår mellan låren. Baaam har tipsen som förebygger och behandlar problemet.
7 svenska öar att uppleva i sommar
3:08

Efter reklamen: 7 svenska öar att uppleva i sommar

(3:08)

Slå på ljud

Bästa semestertipsen. Upplev 7 svenska öar i sommar.

Sommar, sol – och svett. Känslan av njut och frihet som uppstår när benen får vara bara dämpas något när låren gnuggas mot varandra och skapar skavsår. Värme och svett är boven i dramat, men det finns sätt att motverka och behandla skavsåren.

Babypuder

Talk, eller babypuder, går snabbt och enkelt att klappa på låren. Tryck försiktigt ut lite puder i handen för att undvika att spilla överallt. Klappa in det på dina innerlår där skavsåren oftast uppstår för att förebygga obehaget.

Vaselin

Andra föredrar något glatt framför puder. Att smörja in området med vaselin eller en liknande fet kräm förebygger skavsåren.

Cykelshorts

Ett par korta cykelbyxor (länk till Gina tricot) under klänningen eller kjolen gör att den känsliga huden inte gnuggas mot varandra och skapar friktionen som orsaker de obekväma skavsåren.

Bodyglide

Bodyglide är en produkt som är särskilt skapad för idrottare som har problem med skavsår, blåsor och skakad hud. Den ser ut som en deodorant och finns att köpa i olika sportbutiker.

Tänk på att vårda och behandla skavsåren med en skyddande och återfuktande kräm. Blöjkräm (ja, vi menar allvar) är gjord för att vårda barns känsliga hud och minskar irritation och rodnad, perfekt för skavsåren mellan låren.

Foto: TT