skönhetsmisstag 30 år

Sex vanliga beautymissar du gör när du har fyllt 30

Har du passerat 30? Se upp för vanliga skönhetsmissar – till exempel att sluta bära färg eller att skaffa åldersnoja.

När du passerar 30 finns det många gamla riktlinjer om vilka beautyrutiner som är lämpliga. Men du, glöm det. Baaam listar sex vanliga skönhetsmissar du gör – och skönhetstips du borde följa – när du fyller 30 år.

Relaterat: Sex modemissar du gör när du har fyllt 30 år

Klicka in i bildspelet och se allihop!

Klicka vidare och läs om skönhetsmissarna du gör!

Det har länge sagts att du ska vara mer sparsmakad sminkmässigt ju äldre du blir. Men du – det är en gammal myt. Våga bära det du känner för och var inte rädd för färg. Ett snyggt läppstift i en stark kulör eller en trendig ögonskugga är aldrig fel oavsett ålder.

Har du kommit in i en sminkrutin som du bara har vant dig vid, utan att reflektera vidare över det? Våga bryta gamla vanor om du är sugen på att testa en ny look. Din hy förändras med åren och det kan vara en bra idé att ta hjälp av experter i sminkbutiken nästa gång du köper nya produkter, istället för att alltid köpa samma.

Nej, du är aldrig för gammal för en trend. Oavsett vad trenden gäller.

Är du sugen på att ha bred eyeliner eller en färgstark rouge ska du göra det. 

Släpp alla nojor. Din hy förändras med åren – det är ett faktum – och det kan vara en bra idé att se över din skönhetsrutin var femte år. Ta hjälp av en hudvårdsexpert för att veta vilka produkter som passar just dig och din ålder. Men nojan? Lägg av. 

Det finns många gamla normer kring beautyvanor när du har passerat 30-strecket. Men du – glöm dem.